Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Testaankoop dient samen met andere Europese consumentenorganisaties een klacht in tegen Chinese webwinkel Temu

De Europese consumentenorganisatie BEUC en 17 van haar leden - waaronder Testaankoop - hebben klachten ingediend tegen webwinkel Temu.

Ze beschuldigen het Chinese e-commerceplatform ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Er zijn eerder al rechtszaken aangespannen tegen de omstreden Chinese shoppingapp. 

BEUC (Bureau Européen des Unions de Consommateurs) heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de Chinese shoppingapp Temu. Zeventien leden van de Europese consumentenorganisatie deden hetzelfde bij de bevoegde autoriteiten in hun eigen land.

In België gaat het om Testaankoop. "Temu slaagt er vaak niet in om consumenten alle informatie over de effectieve verkoper van de producten te geven en is daarom niet in staat om aan te geven of het product voldoet aan de EU-eisen voor productveiligheid", licht Testaankoop-woordvoerster Laura Clays toe.

 

"Het platform maakt zich ook schuldig aan zogenoemde 'dark patterns', manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen. Wie bijvoorbeeld klikt op een product, krijgt niet enkel dat ene product voorgesteld, maar ook een aantal andere duurdere.

En je account verwijderen blijkt ook een stuk moeilijker dan een account aanmaken."  (VRTNWS/TA)

Deel dit artikel