U bent hier

Testopstelling in Kiezelweg vanaf 1 juli

Nijlen regio
22.06.2020 - 10.45u
Door: Mark Jaspers

Vanaf 1 juli tot en met 1 december staat er in de Kiezelweg een testopstelling: een knip voor doorgaand verkeer tussen de aansluiting met Hollands Kamp en huisnummer 38.

Doorgaand verkeer volgt de hoofdweg via Nijlensesteenweg en Bevel-Dorp en bewoners rijden de Kiezelweg steeds in en uit via de uitrit die aan hun zijde van de Kiezelweg gelegen is.

De bewoners werden hier op voorhand over bevraagd of geïnformeerd en zullen tijdens de testopstelling ook bevraagd worden zodat ze mee de testopstelling kunnen evalueren.

De Kiezelweg is een landbouwweg met mooie zichten op de natuur rond Bevel en is daarom graag gezien bij fietsers, lopers en wandelaars.

Vandaag wordt de Kiezelweg vaak als sluipweg gebruikt wat voor gevaarlijke conflicten zorgt tussen te snel rijdend autoverkeer en zwakke weggebruikers maar ook tussen landbouwvoertuigen en personenwagens.

Het lokaal bestuur kiest voor de modal shift waarbij de Kiezelweg een logische keuze is voor fietsers en landbouwers en het sluipverkeer te weren. Doorgaand verkeer zal vanaf 1 juli tot en met 1 december niet mogelijk zijn. Daarna volgt een evaluatie van de testopstelling.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto