Enkelrichting en verkeersfilters zorgen voor meer veiligheid

Vanaf 19 februari is er een nieuwe testopstelling in de ruime omgeving van de Klokkenlaan. Met deze nieuwe verkeersmaatregelen wil lokaal bestuur Nijlen een aantal dingen tegelijk bereiken.

Meer ruimte voor bewoners en kinderen in groene wijken, fietsers en voetgangers op de eerste plaats én veilige schoolomgevingen. Samen met de geplande verbouwingen aan de Goezo! Basisschool in de Klokkenlaan en meer mensen die in de buurt komen wonen, is de testopstelling bedoeld om bij te leren met het oog op de verdere herinrichting van deze buurt.

Met deze testopstelling maakt het lokaal bestuur werk van de beleidskeuze 'fietser op de eerste plaats' en krijgen beide scholen een veilige omgeving met meer ruimte voor de bewoners.

De komst van nieuwe woonontwikkelingen en de vernieuwing van de school is een ideale aanleiding voor deze testopstelling. Eind 2021 wordt deze geëvalueerd.

Wat is de bedoeling van de nieuwe verkeersopstelling?

• Woon- en schoolverkeer scheiden

• Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte

• Lagere snelheden voor een aangename woonomgeving

• Fietsers krijgen de kortste route

Wat gaat er veranderen?

In hoofdlijnen komt het erop neer dat er een nieuwe enkelrichting komt in de buurt van de kerk (naar de Bouwelsesteenweg toe) en er worden enkele straten 'doorgeknipt'; nl. in de Klokkenlaan zelf en in Boshoek in de buurt van de Hulstestraat.

Infomarkt op 13 februari

Op zaterdag 13 februari 2021 tussen 10 uur en 14 uur is er voor de buurtbewoners een infomarkt in de Goezo! school van de Klokkenlaan.

De gemeente en mobiliteitsexperten gaan dan graag met buurtbewoners in gesprek. Het masterplan infrastructuur (dat is de mogelijke inrichting van de buurt in de toekomst) kunnen de buurtbewoners van dichtbij bekijken.

We vragen uitdrukkelijk om alleen te komen en zeker niet in groep o.w.v. de huidige gezondheidsmaatregelen.