Charles Van de Wouwer is een gelukkige voorzitter van Herentals Fietst-Feest. "Kan ook niet anders met zulk fantastisch team rond mij. Het zijn allemaal specialisten op het vlak van het sportieve (wielrenners, lopers) als techniek als het samenstellen van het showprogramma. Bovendien hebben we er jaren naar gestreefd om de geletruidrager van de Tour in Herentals te presenteren. Het is ons dit jaar met Nibali gelukt. " Van de Wouwer zag het evenement de voorbije jaren sterk evolueren. "De tweede dag van het tweeluik Herentals Fietst-Feest is nog belangrijker geworden. Zo halen we het grote deel van de inkomsten van het horeca-gedeelte net uit die 2e dag." Van de Wouwer rijdt tijdens de voorstelling van de renners mee in één van de VOLVO-wagens die over het parcours rijden. "Ik kijk dan hoeveel volk er is, een truukje om mezelf gerust te stellen".

Bedrijvenkoers en aanvraag voor 2015 is in orde

Wie dacht dat Herentals Fietst-Feest niet meer kan groeien heeft het verkeerd voor. Dit jaar wordt er uitgepakt met Herentals Duatlon, en daar zijn er toch ook al 150 deelnemers. Van de Wouwer is ook blij dat het initiatief van de Bedrijvenkoers aanslaat. Op 2 jaar tijd steeg het aantal deelnemende teams van 2 naar 25. Van de Wouwer belooft ook de volgende jaren verder te doen.

Enkele sponsorcontracten zoals dat met Boretti en Coca Cola lopen ook de volgende jaren verder en Philippe Mariën, onze koersverantwoordelijke, meldde me dat ook de aanvraag voor 2015 voor een plaats op de wielerkalender door de wielerbond aanvaard is."