U bent hier

Tewerkstelling van technische medewerkers met bijzondere talenten bij Unidoor

Kempen regio
29.11.2013 - 16.32u
Door: Franky Van Leeuwen

“Op vlak van personeelsbeleid was RESOC voor ons het begin van alles. Drie jaar geleden hadden we een vacature voor een houtbewerker. Door het diversiteitsplan legden we de juiste contacten en wierven we een persoon met autisme aan. We stelden ons bedrijf ook open voor stages van jongens uit de school voor buitengewoon onderwijs De Mast in Kasterlee. Deze stages leidden telkens tot een aanwerving', aldus Lieven Van Praet, zaakvoerder.

Zonder extra inspanningen is het niet eenvoudig om mensen uit kansengroepen duurzaam aan het werk te krijgen in je organisatie. Unidoor, specialist in het verwerken van massief hout voor interieurafwerking, werkte intensief aan zijn personeelsbeleid. Een volledig traject van een diversiteitsplan is intussen afgerond – met succes!

Unidoor bouwde zijn netwerk uit met De Ploeg, Jobkanaal, VDAB, de sectororganisatie OCH,… allemaal organisaties die ondersteuning bieden op maat van je bedrijf. “We maakten gebruik van alle mogelijke initiatieven zoals lessen Nederlands om bedrijfsspecifieke taal te leren voor allochtonen, ondersteuning in het werken met personen met autisme en Jobkanaal als gratis kanaal om onze vacatures kenbaar te maken aan arbeidsbemiddelaars. We investeerden met hulp van het Ervaringsfonds in ergonomische aanpassingen voor onze oudere werknemers. Een vaste contactpersoon bij VDAB helpt ons met alle mogelijke premies en andere tegemoetkomingen”. 

Een gestructureerd personeelsbeleid is vandaag noodzakelijk. Unidoor startte met de basis: de opmaak van een onthaalbrochure en het uitwerken van competentieprofielen. Hierin wordt duidelijk omschreven welke verwachtingen het bedrijf heeft naar zijn medewerkers op vlak van kennis, vaardigheden en attitudes.

De direct leidinggevenden in het bedrijf moesten mee zijn in het verhaal. Aan hen werd een coaching traject aangeboden om op een gepaste wijze om te gaan met alle personeel. Unidoor geeft opleiding aan al zijn medewerkers en startte met het voeren van ‘afstemmingsgesprekken’ met personeelsleden.

Een loopbaan- en diversiteitsplan biedt organisaties de kans om te werken aan een duurzaam personeels- en loopbaanbeleid. Hiermee zetten bedrijven, organisaties en lokale besturen de stap naar een verdere professionalisering van hun organisatie. Werknemers uit kansengroepen zoals 50+ers, personen met een arbeidshandicap, allochtonen en kortgeschoolden worden extra ondersteund. RESOC biedtgratis ondersteuning en subsidie bij deze loopbaan- en diversiteitsplannen.

In 2013 gingen niet minder dan 95 Kempische organisaties van start met een loopbaan- en diversiteitsplan. Is ook uw organisatie geïnteresseerd? Meer info over loopbaan- en diversiteitsplannen kan u vinden op www.resockempen.be of contacteer diversiteit@resockempen.be voor een vrijblijvend gesprek.  

imageMeer nieuws

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.45u

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie
Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.21u

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona
Kempen regio | Laakdal regio 09.07.2020 - 10.32u

One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group

 One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group
Herentals | Internationaal | Kempen regio 09.07.2020 - 09.28u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen

 De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen
Vlaanderen 08.07.2020 - 17.29u

Voorzichtig herstel van Antwerpse arbeidsmarkt

Kempen regio | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 17.28u

Wolf Billy is weg? En komt bijna zeker niet meer terug?

Wolf Billy is weg?  En komt bijna zeker niet meer terug?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 15.36u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto