U bent hier

Textielcontainers verdwijnen uit het Nijlense straatbeeld

Nijlen regio
14.10.2020 - 15.25u
Door: Mark Jaspers

De laatste maanden was het vaak het geval dat de textielcontainers overvol zaten en hier en daar was er ook sprake van sluikstort rond de containers. Daarom is er beslist om alle textielcontainers die op het openbaar domein staan, te verwijderen. Dit gaat dan o.a. om de textielcontainers van Wereldmissiehulp (deze zijn reeds weggenomen) en van VICT en Curitas.

Waar kan je terecht om textiel een nieuw leven te geven?

Je kan oud textiel gratis inleveren in het recyclagepark en bij Opnieuw & Co op de Grote Steenweg. Zij doen ook vier keer per jaar een ophaling aan huis. De data van deze ophalingen vind je op de ophaalkalender. De volgende staat gepland voor 12 november.

Ook niet ver van huis kan je kledij bezorgen aan het opvangcentrum van Fedasil in Broechem (info.broechem@fedasil.be) of nog in Broechem bij sociale winkel De Loods: https://wereld-delen.be/materiele-hulp/sociale-winkel-de-loods/

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto