't Is gebeurd. Vandaag maakte de Landjuweel-jury haar definitieve nominaties bekend. Het Landjuweel bekroont elk jaar de beste, origineelste, creatiefste amateur-theatervoorstellingen van het afgelopen seizoen. TH Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps! uit Olen zijn er bij en spelen eind oktober DE MEEUW opnieuw tijdens het Landjuweelfestival in Mechelen. Voor TG Het Vierde Oor is het de allereerste selectie in haar 30-jarig bestaan.

Wim Vervoort, voorzitter TG Het Vierde Oor : 'Begin jaren 2000 speelde Tejaterbende Oeps! al enkele malen op het Landjuweel-festival met ondermeer "de Jossen" en "Lysistrata". Voor Theatergroep Het Vierde Oor is het de eerste selectie.
Beide groepen maakten in maart een zeer persoonlijke versie van DE MEEUW, het gekende theaterstuk van Anton Tsjechov.

Stefan Perceval, artistiek leider van Theaterwerkplaats HET GEVOLG ging samen met onze spelers aan de slag. De thema's in het theaterstuk vormden de basis voor onze zoektocht: afscheid nemen, trouw blijven aan je achtergrond of vertrekken, je droom najagen of niets doen, je wentelen in je situatie waar je niet tevreden mee bent of er iets aan doen...
De zoektocht werd zeer persoonlijk en vroeg op emotioneel vlak het onderste uit de kan van de spelers. Maar net deze persoonlijke insteek werd enorm gesmaakt door de Landjuweel-jury.

Tejaterbende Oeps! en TG Het Vierde Oor wilden deze voorstelling ook absoluut samen maken. Jongeren en volwassenen werkten op een intensieve manier samen, niet alleen de acteurs, maar ook alle andere medewerkers kwamen van de twee theatergroepen.

Deze symbiose was zeer sterk aanwezig in de voorstelling, vond de jury. Het is zelden gezien dat deze wisselwerking zo geslaagd is, merkten ze verder op.

DE MEEUW speelden we bewust in de drie Olense parochies. We speelden in een dienstencentrum, een kerk en een woonzorgcentrum. We zijn zeer benieuwd op welke Mechelse locatie we kunnen spelen. Of wordt het toch een klassieke theaterzaal...

Het Landjuweelfestival wordt georganiseerd door OPENDOEK vzw en speelt van vrijdag 28 oktober tot dinsdag 1 november op verschillende locaties in Mechelen.

www.hetvierdeoor.be of www.tejaterbendeoeps.be of www.landjuweelfestival.be