Handelshart, het nieuwe overlegorgaan van Herentals waar handelaars en horeca-uitbaters van Herentals in vertegenwoordigd zijn, is de nieuwe naam voor Thals vzw.

De afscheidnemende middenstandsvereniging Thals vzw heeft immers beslist om haar resterende budgetten over te dragen aan Handelshart. Zo start Handelshart met een kapitaal van €7.500.  Bovendien wordt door de samenwerking een vorm van continuïteit verzekerd.

Vanmiddag zette het lokaal bestuur de leden van Thals vzw in De Repertoire in de bloemetjes voor hun inzet voor het middenstandsbeleid in Herentals.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) : 'Thals vzw heeft zich jarenlang ingezet voor het handelsgebeuren in onze stad. Deze vzw was er al die jaren voor de Herentalse handelaars die waren aangesloten. Met initiatieven als de lente- en de herfstshopping, de Helemaal Herentals cheques en de jarenlange organisatie van de braderij, hebben ze hun steentje bijgedragen.

Maar niet alleen de aangesloten leden en het stadsbestuur mogen zich gelukkig prijzen. Thals vzw heeft immers besloten een deel van de opgebouwde 'spaarpot' vandaag al over te dragen naar het nieuwe bestuursorgaan.

€50.000 subsidies

Het stadsbestuur gaf jaarlijks €50.000 subsidies aan Thals vzw voor promotie en organisatie.

'Ik kan een tipje van de sluier lichten: er waren voor de bestuursfuncties van Handelshart vzw veel kandidaten. Hoe we dat hebben opgelost, en wat we nog allemaal in petto hebben, en wie er naast Joris Wils, zaakvoerder van De Repertoire, zich nog voor Handelshart geëngageerd heeft, is voor 22 oktober zelf, een startvergadering in cc 't Schaliken.

'Nieuwe wijn in oude zakken', klinkt het bij handelaars in de Bovenrij en Zandstraat, en cafés op de Grote Markt. (pp)