De auteurs Bart Van den Eynde, Luc De Peuter (zoon van Frans) en Gert Van Mechelen zijn in het dagelijks leven goede buddies, maar ook theaterbeesten in de haast letterlijke zin van het woord.

Bart genoot zijn theateropleiding aan de academie van Herbert Flack en acteerde en regisseerde bij diverse theatergezelschappen. Hij is de partner van actrice Fania Sorel, dus professioneel theater ligt dagelijks als ontbijt op zijn bord.

Theaterspektakel

Luc speelde jaren bij Theaterspektakel maar was en is als acteur ook te bewonderen bij tal van andere gezelschappen (o.a. Bert Leysenkring te Balen). Hij schitterde onder meer in ‘Onpaardans’ en als Boudewijn in ‘Baudoin, Le Roi Triste’ aan de zijde van Erik Goris en Luc Stevens. Gert maakte zijn entrée in de theaterwereld met een thesis over het vertalen van drama. Weinig later debuteerde hij onder de vleugels van wijlen Walter Rits op de planken bij Theaterspektakel. 25 jaar later speelde hij als acteur meer dan 35 producties bij elkaar bij diverse gezelschappen (o.a. in Pak’m Stanzi bij het Fakkelteater), regisseert hij in de hele provincie en is hij gekend als vertaler, bewerker en auteur van theaterteksten.

Scherven

Het initiatief om samen een nieuwe theatercreatie te schrijven ontsproot bij pot en pint, maar ook vanuit het idee om een ‘eigen ei’ te leggen en ‘ons eigen ding’ te kunnen doen, los van om het even welk theatergezelschap of organisatie. “Scherven” kende al twee try-outs onder een andere werktitel en kreeg daarbij uitstekende commentaren van kenners. Na wat fijntuning en gesleutel is het dan zover; de Vlaamse première gaat van start in de Kempen met een mini-tournee in Kasterlee (september) en in Mol (oktober). Voor de productie en regie rekenen de heren op Tom Pernet van Pernet Theaterproducties. Een evidente keuze daar de drie auteurs in het verleden reeds verschillende malen met hem samenwerkten.

Tom Pernet

Tom Pernet eet, drinkt en ademt theater. Hij werkte o.a. jaren bij de VRT als decorontwerper en is een zeer gewaardeerd regisseur, theatermaker én producer. De cast van ‘Scherven’ wordt vervolledigd met twee uitstekende ‘pur sang’ actrices; niemand minder dan Ann Kennes en Katrien Loos vergezellen Bart, Luc en Gert ‘on stage’.

“SCHERVEN” is een stuk op het scherpst van het mes. Een eigenzinnig plot dat niet alleen goochelt met fijne humor, maar ook met een shot spanning die nog lang bij het publiek zal nazinderen. We geven nog graag de korte inhoud van “Scherven” mee: “Erik, Dieter en Guy zijn drie goede vrienden, drie verschillende karakters, werelden en ambities.

Een zakenman, een archeoloog en een kunstfotograaf komen al jaren iedere donderdag bij elkaar op hun wekelijkse ‘mannenavond’. Niets of niemand lijkt hun band te kunnen verstoren. Maar wat is de chemie die hen bindt en drijft? Alles blijkt niet zo vanzelfsprekend als onverwachts een klasrijke, mysterieuze dame haar opwachting maakt…”

Voorstellingen

Voorstellingen: 16, 17, 21 en 23 september (HOF TER RIELEN, Turnhoutsebaan 181, Kasterlee) om 20h. Reservatie: 0475-82.26.58 of via tom.pernet@skynet.be 14, 15, 19 en 22 oktober (THEATER OOTELLO, Ezaart 162, Mol-Ezaart) om 20h. Reservatie: 014-31.81.16 of via www.ootello.be).

foto's: Marcel Nelis/Scherven/Nnieuws.be