U bent hier

Theatergezelschap verliest alles in brand: “20 jaar geschiedenis en creativiteit gingen in de vlammen op”

Herenthout | Lier regio
16.12.2018 - 20.27u
Door: Herman Gezelle

Voor Tweelicht & Zoon uit Lier eindigt 2018 met een ramp. De loods van het theatergezelschap, gelegen op de Bergensesteenweg in Herenthout, brandde donderdagavond volledig af. De schade loopt op tot €200.000.

Meerdere voorstellingen werden afgelast.

Tweelicht & Zoon is een gezelschap dat theater brengt voor kinderen en jongeren, twintig jaar geleden opgericht door de acteurs-regisseurs Johan De Paepe en Jos Dom.

Gemiddeld speelt Tweelicht & Zoon honderd voorstellingen per jaar in culturele centra in Vlaanderen. Door een brand komt daar, heel voorlopig althans, een einde aan. "Op de Bergensesteenweg in Herenthout huren we een loods waarin we alle decors, rekwisieten, kostuums, lichttafels, geluidstafels, microfoons, luidsprekers, kabels, beamers, flatscreens en ander materiaal al jaren stockeren.

Die loods en de volledige inboedel werd donderdagavond door een brand vernield. De brand is ontstaan in de opslagruimte naast die van ons, zo goed als zeker door kortsluiting aan een slecht stopcontact", zegt Johan De Paepe.

Bron GVA - verschijningsdatum 16/12/2018 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – NNieuws License2Publish.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto