Vanaf zaterdag 4 mei brengen Theatergroep Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps! uit Olen samen hun volgende voorstelling: Phantasmapolis, een tekst van Stef Lernous.

'Phantasmapolis' is een duistere vertelling waarin vijf mensen door een gruweldaad met elkaar zijn verbonden. Ze dolen rond in hun innerlijke duisternis. Welkom in Phantasmapolis, waar de eigen wereld donkerder kleurt dan het zwartste zwart.

Vijf hoofdpersonages en zeven randfiguren wor-den verklankt door acht stemmen, acht lichamen geven gestalte aan twaalf figuren die het theater en zijn omgeving van begin tot einde beademen.

De tekst is van Stef Lernous, bezieler van Abattoir Fermé, een professioneel theatergezelschap uit Mechelen die furore maakt in België en ver daar buiten.

Het gezelschap viert dit jaar zijn twintigjarige bestaan en won enkele jaren de Vlaamse Theaterprijs als bekroning voor hun uitzonderlijke werk en bijdrage aan het theaterlandschap.

Het gezelschap is ontstaan uit een amateurtheatergezelschap en evolueerde tot een sterke speler. Bij hun 20ste verjaardag spelen - voor het eerst in Vlaanderen - twee andere amateurgezelschappen deze tekst.

Bart Van Gyseghem over de voorstelling: "Niets is echt en toch is alles echter dan het lijkt. Het bekruipt je eigen lijf... In deze voorstelling gaan muzikaliteit en compositie een luguber huwelijk aan. De kracht van woorden, door meerkoppige personages uitgesproken, bouwt beelden vol eenzaamheid, pijn en tristesse.

Op de scène ontvouwt er zich een wereld waarin een dood lichaam doolt en zoekt naar innerlijke rust. Er is geen oordeel, er is zelfs geen dialoog, geen discussie; alles en iedereen zoekt naar berusting en troost.

Het theater is vanavond barok. Groots. Overweldigend. Chaotisch en strak tegelijkertijd. Vervreemdend. Dat mag. U hoeft het niet te begrijpen, als U het maar voelt. "

Verwacht je verder elke avond ook aan een fijne theaterbelevenis met een passend hapje na de voorstelling.

TG Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps! repeteren en spelen al jaren in dezelfde theaterzaal op domein Teunenberg. Op regelmatige tijdstippen maken ze samen een theatervoorstelling. Enkele jaren geleden brachten ze samen DE MEEUW,in een regie van Stefan Perceval.

PRAKTISCH

Première zaterdag 4 mei om 20h15 Verder op 10, 11, 17 en 18 mei om 20h15
Auteur : Stef Lernous
Regie : Bart Van Gyseghem
Spelers : Ken Leysen, Alex Martens, Tim Van Gelder, Karen Geens, Lorien Verachtert, Kim Van den Broeck, Lize Heylen en Rachel Vyncke

Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum
Reservaties www.hetvierdeoor.be of www.tejaterbendeoeps.be