Vanaf zaterdag 17 november brengt Theatergroep Het Vierde Oor uit Olen haar 2e voorstelling van het seizoen Pak De Poen, een dolle komedie van de wereldberoemde komedie-schrijver Ray Cooney in een regie van Gert Van Mechelen.

'Na de succesvolle reeks van De Handenwei die toch ietwat een donkere komedie was, pakken we nu uit met een onvervalste hilarisch dolle komedie over een man die per ongeluk het verkeerde koffertje mee neemt op de trein.... Met alle gevolgen van dien', zegt Wim Vervoort.

'Gert Van Mechelen, de regisseur maakte al eerder stukken bij ons. In zijn vorige regies bij lagen er respectievelijk drie matrassen op de vloer ("Matraska's"), drie bedden op de scène ("Ziekelijk") en dan nu... drie deuren. Het moest er ooit eens van komen.

"Rik De Vliegher, een brave kantoorbediende, komt na een werkdag thuis met een attaché-koffertje dat niet het zijne blijkt te zijn. In plaats van een halve sandwich met kip en curry zit er maar liefst vijf miljoen tweehonderdvijftigduizend euro in. Hij wil dan ook meteen met de noorderzon vertrekken en zijn doodsaaie leventje inruilen voor een luxueus bestaan onder de Braziliaanse zon.

Dat is evenwel buiten zijn vrouw Jeanine gerekend die dat geld maar 'vies' vindt en niet wil vertrekken omdat Vic en Betty, een bevriend koppel, komen eten. Bovendien maken nog meer onverwachte figuren hun opwachting wat het vertrek richting Rio alleen maar bemoeilijkt."

Gert Van Mechelen over de voorstelling:
"Nu de donkere herfst- en wintermaanden in volle ontplooiing zijn, kan een avondje humor al snel voor de nodige warmte zorgen. TG Het Vierde Oor vroeg me om een pure komedie te willen brengen. Dat leek sneller uit de mouw geschud dan men over het algemeen wel eens placht te denken.

Komedie is namelijk éen van de meest complexe en moeilijkere genres om te brengen. Wie de juiste timing, accenten, fijngevoeligheid, mimiek, toon en intonatie in de wind slaat, komt met de komedie "Pak De Poen" van grootmeester Ray Cooney bedrogen uit.

De spelers van TG Het Vierde Oor hebben hard gewerkt."

PRAKTISCH
Première zaterdag 17 november om 20.15u  Verder op 23, 24 en 30 november + 1, 6, 7 en 8 december om 20.15u en 25 november om 15u.
Auteur Ray Cooney.
Regie Gert Van Mechelen.

Spelers : Danny Sels, Rina Versweyveld, Patrik Vervloet, Walter Hoeylaerts,
Saar Luyckx, Marc Demunter, Mathias T'syen en Tim Van Gelder.

Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum
Reservaties www.hetvierdeoor.be

Johan Temmerman/Nnieuws.