U bent hier

Theatergroep Het Vierde Oor speelt De Hondenwei : zwarte komedie

Olen
20.09.2018 - 01.33u
Door: Herman Gezelle

Vanaf zaterdag 22 september brengt Theatergroep Het Vierde Oor uit Olen haar eerste voorstelling van het seizoen. Een primeur voor het amateurtheater in Vlaanderen: De Hondenwei, een donkere komedie in een regie van Willem-Jan Wellens.

Alice Reijs, ook vrouw van de Kempense acteur Tom Van Dyck, en Ariane van Vliet, ook de vrouw van Koen de Graeve, schreven een drietal jaar geleden dit stuk over twee vrouwen die samen met hun hondjes mekaar ontmoeten op de hondenwei in de buurt.

Het verhaal : De Hondenwei

"Gewapend met hun plastic zakjes, snoepjes en het baasje, trekken de honden meer-maals per dag richting hondenwei. Een heerlijke plek. Een oase van rust, ideaal om een beetje aan de fysiek te werken en het territorium duidelijk gemarkeerd dankzij de vakkundig geplaatste paaltjes. Kan niet beter.

En toch altijd nog wel wat ruimte om even mekaar te besnuffelen, nog eens goed de onderlinge verstandhouding op scherp te zetten of gewoon lekker te ravotten. De zon schijnt. Het gras is zacht en mals. Het leven wordt kwispelend beleefd.
Tot er op een dag een stel nieuwe honden aan het poortje verschijnt..."

Willem-Jan, de regisseur over de voorstelling: "Je gaat mij niet horen beweren dat 'de hondenwei' een heel doordacht traktaat wil poneren, maar het is fijn om toch even over die wei te filosoferen.En behalve de honden komen de baasjes elkaar daar natuurlijk ook tegen. En menselijke interactie is ook een raar beestje.

Meestal ziet het er heel voorspelbaar uit met een opgestoken wuivende hand, veel glimlachen en dan een paar standaardvragen als 'hoe gaat het ermee?' en tussen al die ingekapselde beleefdheden vindt dan dat hele scala van de menselijke binnenwereld plaats.

Een binnenwereld die er nog verdacht ruw en dierlijk uitziet. Een inimini-stukje innerlijke wildernis omringd door de muren van de menselijke etiquette."

PRAKTISCH
Première zaterdag 22 september om 20.15u  Verder op 28 september + 5, 6, 11, 12, 13 en 20 oktober om 20.15u en 30 september om 15u.

Auteur Alice Reijs en Ariane van Vliet
Regie Willem-Jan Wellens
Spelers Diane van den Heuvel en Mit van der Linden.

Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum
Meer info en reservaties www.hetvierdeoor.be

Tekst en foto's : Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Extra BlueBikes aan station

Extra BlueBikes aan station
Herentals | Neteland 22.02.2019 - 16.53u

Woningbrand Schriekstraat : 'Asbestleien op dak'

Woningbrand Schriekstraat : 'Asbestleien op dak'
Heist op den Berg 22.02.2019 - 16.42u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 22.02.2019 - 14.04u

Topjaar voor actie inbraakpreventie in 2018

Topjaar voor actie inbraakpreventie in 2018
Geel | Kempen regio 22.02.2019 - 12.03u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden
Kempen regio 22.02.2019 - 07.30u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto