Vanaf zaterdag 16 november brengt Theatergroep Het Vierde Oor haar tweede voorstelling van het nieuwe seizoen: DONDERDAG.  Regie: Raf Jansen (Dieter uit 'Thuis').
"Donderdag" is een tekst van Pepijn Lievens. TG Het Vierde Oor wil ook graag nieuwe teksten van Vlaamse schrijvers spelen. Deze is er zo eentje die wel erg doet denken aan het gekende Romeo en Julia.

Verhaal : 'Het is van alle tijden: twee handelszaken die mekaar beconcurreren. Op zich is een beetje concurrentie niet slecht, maar het kan ook uit de hand lopen. En dat gebeurt in dit verhaal.

Slagerij Vandenbergh is geweldig goed gelegen. Alleen jammer dat slagerij Verbiest er net naast ligt. En dat Julie Vandenbergh verliefd is. Op Mario Verbiest. Er hangt vandaag donder in de lucht.
In een hilarische stijl ontspint er zich een verhaal op leven en dood.
Een hedendaagse Romeo en Julia.'

Raf Jansen speelt Dieter in de super populaire EEN-soap THUIS en maakt met 6 spelers van TG Het Vierde Oor deze ontroerende en grappige voorstelling.

Regisseur Raf over de voorstelling: "Soms stoot je op een tekst waarop instant verliefd wordt. 'Donderdag' van Pepijn Lievens is zo een tekst. Op het eerste zicht een zoveelste bewerking van het bekende Romeo en Julia verhaal, maar deze keer bijzonder snedig geschreven. Met veel humor. En ruimte voor emotie.

Een tekst die vraagt om gespeeld te worden met volle overgave. Geen ingewikkeld verhaal. Geen groots decor. Maar puur theaterplezier in een minimalistische setting.

De vorige stukken die ik regisseerde werden gespeeld in grote loodsen op een gigantische oppervlakte. Voor 'Donderdag' kies ik graag voor klein, intiem en hopelijk schoon theater met een fijne ploeg acteurs."

PRAKTISCH
Première zaterdag 16 november om 20.15u met hapjes.  Verder op 22, 23, 29 en 30 november + 5, 6 en 7 december om 20.15u en zondag 1 december om 15u -
Auteur Pepijn Lievens - Regie Raf Jansen -
Spelers : Ken Leysen, Lorien Verachtert, Patrik Vervloet, Rina Versweyveld,
Walter Hoeylaerts en Heidi Liekens.

Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum
Meer info en reservaties www.hetvierdeoor.be

Johan Temmerman/ Nnieuws.