Vanaf zaterdag 3 maart brengt Theatergroep Het Vierde Oor uit Olen haar derde voorstelling van het seizoen. We spelen de theaterklassieker GREAT EXPEC-TATIONS/ Grote Verwachtingen van Charles Dickens.

Deze theaterklassieker wordt op scène gebracht door een 11-koppige cast, in een regie van Jean-Francois D'hondt.

Charles Dickens voorstellen, is een open deur intrappen haast. Deze Engelse schrijver is wereldbe-roemd en zijn theaterstukken worden nog altijd veel gespeeld en verfilmd, ook al is hij bijna 150 jaar overleden.

Kenmerkend voor zijn verhalen zijn de sociale misstanden, de verhaalopbouw, de cartooneske karakters en de humor.

"Grote verwachtingen" vertelt het verhaal van het weeskind Pip en het geheimzinnige fortuin dat hij in de schoot geworpen krijgt, zijn snobistische afwijzing van oude vrienden en de groei vol pijn en tegenslagen naar echte volwassenheid.

De toeschouwer volgt Pips avonturen vanaf het moment waarop hij als jongen op een angstaanjagend kerkhof in Kent de ontsnapte gevangenisboef Mag-witch ontmoet tot aan de laatste keer dat hij de mooie, harteloze Estella ziet, en wordt meegezogen in een drama waarvan de morele en psychologische intensiteit en de theatrale inventiviteit geen moment verslappen.

Jean-Francois D'hondt, regisseur ook bij Music Hall aan het woord: "Het is een uitdaging om dit op de planken te brengen, zowel voor de spelers als voor een regisseur. Hoe kunnen we "Grote Ver-wachtingen" met zijn 600 bladzijden tot een avondvullend theatervoorstelling brengen?

Verhalend, begrijpend, de onderliggende boodschap verduidelijkend, het verhaal van de "educatie" van een jon-ge man. Wat en wie moet daarvoor opgeofferd worden? Wie daarvoor danken?

Wie wilt hem doen betalen voor zijn promotie? Wie vergeet men onderweg naar die "Grote Verwach-tingen" die het le-ven oproepen. Het verhaal wordt verteld met passie, met getalenteerde acteurs en technisch team, geïllustreerd met projectie die zowel de actie illustreren als commentariëren. "

PRAKTISCH
Première zaterdag 3 maart om 20.15u
Verder op 9, 10, 15, 16, 17 en 23 maart 20.15u + 11 en 25 maart om 15u.

Auteur Charles Dickens
Regie Jean-Francois D'hondt

Spelers : David Geeraerts, Myrèse Mertens, Lorien Verachtert , Marc Demunter, Danny Sels, Alex Martens, Carolien Van Dael, Ken Leysen, Saar Luyckx Rachel Vyncke en Bart Theys

Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum
Meer info en reservaties www.hetvierdeoor.be

Johan Temmerman/NNieuws