Vanaf zaterdag 4 maart brengt Theatergroep Het Vierde Oor uit Olen haar voorjaarsvoorstelling.  'HET FEEST', is een tijdloos drama op basis van de gekende film "FESTEN" van Thomas Vinterberg  in een regie van Kris Lenders met 13 acteurs.

"De schijnbaar volledig geslaagde Helge viert zijn zestigste verjaardag in het familiehotel. Zijn familie en tal van vrienden en intimi verzamelen zich in het etablissement voor een groot, ge-zellig feest. De enige grote afwezige is dochter Linda, die kort daarvoor zelfmoord pleegde.

Tijdens het diner neemt zoon Christian het woord voor een speech. Het blijkt de eerste van een reeks gebeurtenissen, waarin verschillende aanwezigen hun ware gezichten tonen."

Thomas Vinterberg is een Deens regisseur die met "Festen" meteen grote bekendheid genoot in gans Europa. Voor het eerst kwam de DOGMA95-groep naar buiten met hun eerste film. Een aantal filmregisseurs verbonden zich ertoe om zich aan 10 strikte regels te houden die samen de 'eed van zuiverheid' vormen. Deze "eed van zuiverheid" probeert Theatergroep Het Vierde Oor naar de theaterzaal te brengen met deze voorstelling.

Kris Lenders over de voorstelling: "De kracht van het verhaal is tijdloos. De gebeurtenissen waarop het verhaal stoelt, is van alle tijden. Het bestond in de oudheid, het bestaat nu en het zal over honderden jaren nog bestaan, ... helaas.

Om de kracht van de verhaallijn tot zijn recht te laten komen, kiezen we voor het ontdoen van al wat overtollig is in de sceno-grafie. De spelers hebben enkel het verhaal, hun lichaam en de verhoudingen tegenover de andere personages. Met deze schaarsheid aan middelen wordt de ruimte gelaten bij de toeschouwer om eigen beelden te creëren."

PRAKTISCH
Première zaterdag 4 maart om 20.15u
Verder op 10, 11, 17, 18, 23, 2'4 en 25 maart om 20h15 + 19 maart om 15u

Auteur Thomas Vinterberg
Regie Kris Lenders
Spelers Danny Sels, Jef Van Oeckel, Mit Van der Linden, Marina Geens, David Geeraerts, Hilde Verwimp, Sinne Crikemans, Myrèse Mertens, Walter Hoeylaerts, Rachel Vyncke, Patrik Vervloet, Linda Arein, Gene Kenis

Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum
Meer info en reservaties www.hetvierdeoor.be

Johan Temmerman / NNieuws.