Vanaf zaterdag 7 maart brengt Theatergroep Het Vierde Oor haar 3e voorstelling van het seizoen: CLUEDO. 
CLUEDO is gebaseerd op het gekende gezelschapsspel dat ons vele uren spelplezier bezorgd heeft door op zoek te gaan naar wie waar met welk voorwerp de moord gepleegd heeft.

'Vier op een rij, Mens erger je niet, Stratego Monopoly, Cluedo... het aantal gezelschaps-spelletjes is niet te tellen', zegt Wim Vervoort. 'We spelen het massaal en graag. Dergelijke en andere spellen zijn zelfs aan een revival bezig. Er ontstaan verschillende spelletjesclubs waar mensen zich verenigingen om samen diverse spelletjes te testen en te spelen.

Cat Vanderstappen, onze regisseur is zo in de ban van Cluedo, al van in haar kindertijd. Je kent het verhaal wellicht: Zeven verdachten, zes wapens, drie lijken en één einde!

Zes mensen, die elkaar niet kennen, zijn uitgenodigd op een diner, in een groot afgele-gen huis, waar ze allemaal een alias krijgen. Dan arriveert de zevende gast en komen ze erachter dat ze allemaal gechanteerd worden.
In al het tumult wordt iemand vermoord en plots veranderen alle gasten in verdachten, die elk vrezen voor hun leven.

Cluedo is een hilarische whodunit, gebaseerd op het gelijknamige gezelschapsspel en de film uit 1984.

Cat over de voorstelling: "Herinner je je de tijd van de videotheken en videocassettes nog? Wel, het was in 1986 dat ik de film "Clue" voor het eerst huurde en met kinderlijke verwondering bekeek.

Ik was 10 en kende het bordspel wel, maar had geen flauw idee dat deze doldwaze filmversie zo inspirerend zou zijn voor de ontwikkeling van mijn eigen humoristische stijl. De heerlijk overdreven archetypen, de onverbeterlijke Tim Curry als butler en de vele grappige oneliners vergat ik nooit.

En hoewel er verschillende theaterversies van bestaan, ging ik stiekem van een eigen versie dromen. Vandaag brengen we deze eigentijdse versie, omdat de nood aan lachen, aan oprecht plezier van zowel speler, als publiek groot is, maar ook omdat ik me gedreven voel aan te tonen, dat komedie veel boeiender en uitdagender is, dan men denkt.

Hoe heerlijk is het, om te transformeren en een absurde figuur te creëren, die je aan het lachen maakt! Hoe zalig is het, om even te ontsnappen aan onze alledaagse zwaarte en mee te gaan in de absurditeit van deze detective, toch?

Theater is een sterk medium in elk genre en hoeft niet per se elitair te zijn, doorspekt van doordachte concepten, die de ware boodschap vaak verbergen. Het mag ook om de bevrijding van de clown of de grappenmaker in ons gaan."

PRAKTISCH
Première zaterdag 7 maart om 20.15u met hapjes -  Verder op 13, 14, 20, 21, 26, 27 en 28 maart om 20.15u en zondag 22 maart om 15u.
Tekst en regie : Cat Vanderstappen.
Spelers : Jef Van Oeckel, Marc Demunter, Bart Theys, Mathias T'syen, Riet Smits, Diane Van den Heuvel, Mit Van der Linden, Anja Roofthooft, Myrèse Mertens en Marina Geens.

Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum
Meer info en reservaties www.hetvierdeoor.be

Johan Temmerman/ Nnieuws.