Op zaterdag 19 januari gaat de nieuwste productie van het Herentalse jeugdtheateratelier Theaterling in première. Zes jongeren tussen 15 en 18 jaar brengen een eigen creatie op de planken. Ik.

Een monoloog van een groep over wat het betekent om te zijn wie je bent en te worden wie je zal zijn.

Regisseur Dries De Smedt creëerde het concept. Aan de hand van verhalen en ervaringen van de spelers improviseerden ze scènes en kwam het verhaal over hoe deze jongeren in het leven staan en naar de maatschappij en zichzelf kijken tot stand.

Korte inhoud: Stel.

'Een lief klein vogelke komt op uw schouder zitten. Het tjilpt zachtjes in uw oor dat ge het moet loslaten. En dat alles goed komt. The next thing you know stromen de tranen over jouw wangen. Dreigt de veranda vol te lopen. En sta je op het punt te verdrinken in je eigen tranen.

Het zou ieder van ons kunnen overkomen. En mij zeker. Ik. is het verhaal van 5 zussen en 1 broer. Een verhaal over het verlangen naar vrijheid. Over de drang jezelf te mogen zijn in een samenleving van anderen. Maar vooral over ontsnappen aan jouw realiteit.

Concept, tekst en regie: Dries De Smedt.
Spel: Elisabeth Snoeys, Rosaline Snoeys, Anka Van de Walle, Mies Verbruggen, Wies Verreydt en Luna Van Genechten.

Voorstellingen: 19, 25, 26 januari en 1, 2 februari om 20u en 20, 27 januari en 3 februari om 15u.

Locatie: Kamertheaterzaal, zaal 't Hof, Grote Markt 41, 2200 Herentals
Inkom: basis € 9; -26 jaar, +55 jaar, leden OpenDoek, groepen +10 personen: € 8; vrijetijdspas: € 4,50.

Tickets: Online via http://tickets.schaliken.be/, aan de balie van CC 't Schaliken, Grote Markt 35 te Herentals of telefonisch: 014 21 90 88.

Foto's: Johan Temmerman / Nnieuws