Op zaterdag 28 april 2018 gaat de nieuwste productie van het Herentalse jeugdtheateratelier Theaterling in première. Elf kinderen tussen 10 en 14 jaar brengen het sprookje 'Het kind en de nachtegaal' op de planken.

Het sprookje werd oorspronkelijk geschreven door Hans Christian Andersen en is misschien nog het meest gekend door de attractie 'De Chinese nachtegaal' in het sprookjesbos van de Efteling.

Wij kozen voor de met prijzen overladen bewerking van het sprookje door de Vlaamse dichter Peter Verhelst met wondermooie illustraties van Carll Cneut, uitgegeven bij Uitgeverij De Eenhoorn. Dit kinderboek van Verhelst en Cneut won onder meer de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Gouden Uil. Alle info op https://www.eenhoorn.be/nl/het-geheim-van-de-keel-van-de-nachtegaal.html

Regisseur Elke Dingenen bewerkte dit kinderboek tot een voorstelling die gesmaakt zal worden door jong en oud. Als locatie kozen we voor de zolder van het oude gasthuis aan de Nederrij te Herentals. Deze prachtig gerestaureerde zolder vormt op zich al een uniek decor voor een toneelvoorstelling.

Korte inhoud: De mooiste tuin van de hele wereld is van de Keizer der Keizers. Dan hoort hij over het gezang van de nachtegaal, die is mooier dan zijn tuin. De nachtegaal zingt, maar zijn gezang laat zich niet vangen... En dan komt het verdriet. En zoekt het kind naar de oplossing. Maar zal het kind slagen?

De voorstelling speelt in totaal drie keer: op zaterdag 28 april om 15u en om 20u en op zondag 29 april om 15u.

Regie en bewerking: Elke Dingenen.
Spel: Zoë Aristizabal, Firas Baeyens, Charlotte Bervoets, Lore Peeters, Charlotte & Marie Snoeys, Milla Sprengers, Marie Tack, Fiana Van Looke, Lennart Van Steensel en Kato Van Wolputte.

Inkom: € 5, kinderen jonger dan 14 jaar gratis.

Tickets: online via http://tickets.schaliken.be/, aan de balie van CC 't Schaliken, Grote Markt 35  Herentals of telefonisch: 014 21 90 88.