U bent hier

Theaterling (Herentals) brengt 'Metamorphosen'

Herentals
04.01.2020 - 22.47u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 18 januari 2020 gaat de nieuwste productie van de Herentalse jeugdtheatervereniging Theaterling in première. Elf jongeren tussen 15 en 18 jaar brengen o.l.v. regisseur Yentl Gijbels een bewerking van de Metamorphosen door de Romeinse auteur Ovidius op de planken.

Korte inhoud

Acis verandert in een rivier; Actaeoon verandert in een hert; Alcyone en Ceyx veranderen in een ijsvogelpaar; Ampyx versteent; Andros en zijn zusjes veranderen in duiven; Antigone verandert in een ooievaar; Arachne verandert in een spin; Atalante verandert in een hoop leeuwen; Atlas verandert in een berg; Byblis verandert in een bron; Ceraimbus wordt in een kever veranderd; Ciris verandert in een zeevogel; Cornix verandert in een kraai; Corvus wordt in een raaf veranderd; Crocus verandert samen met Smilax in een bloem; Cycnus verandert in een zwaan; Cyparissus verandert in een cipres; Daphne verandert in een laurierboom; Io verandert in een koe; Dryope verandert in een lotusboom; ...

Op basis van het vierhonderd pagina's tellende meesterwerk van Ovidius' 'metamorphosen', gaan de jongeren van Theaterling aan de slag met de Romeinse mythen. In deze beeldende en fysieke voorstelling staan de liefdesperikelen van de God Jupiter centraal. Zijn gevoelens zijn even veranderlijk en verraderlijk als de natuur, met alle gevolgen vandien.

Locatie

Kamertheaterzaal, zaal 't Hof, Grote Markt 41, Herentals

Concept, bewerking en regie: Yentl Gijbels

Yentl Gijbels, afkomstig uit Kasterlee, studeerde af als Master in de pedagogische wetenschappen en in 2018 aan de Toneelacademie van Maastricht als regisseur/docent. Zij werkt als actrice en regisseur voor verschillende gezelschappen, waaronder Laika theater der zinnen en Cie Augustus.

In 2011 richtte ze samen met Filip Eerdekens het performatieve dichterscollectief Mensch und Unmensch op.

Spel

Zoë Aristazabal, Lisa Bellens, Iluna De Busser, Yane Geudens, Isabelle Heylen, Rosaline Snoeys, Marie Tack, Fien Tijsmans, Luna Van Genechten, Mies Verbruggen, Wies Verreydt.

Voorstellingen

18, 24, 25, 31 januari en 1 februari 2020 telkens om 20u. 19 en 26 januari en 2 februari 2020 telkens om 15u.

Inkom

basis - € 10; -26j, +55j, leden Opendoek, groepen van minimum 15 personen die vooraf reserveren - € 9.

Tickets

Online via http://tickets.schaliken.be/, aan de balie van CC 't Schaliken, Grote Markt 35 te Herentals of telefonisch: 014 21 90 88.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto