Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Theaterling met sprankelende 'Lang en gelukkig' : 'Feelgood musical voor ganse gezin'

Theaterling
Intussen 12 jaar geleden bracht de succesvolle jeugdwerking Theaterling het muzikale sprookje Lang en gelukkig op het toneel.
 
De toenmalige cast is altijd blijven “zagen” om 10 jaar na datum een “volwassen” herneming te doen in cc ‘t Schaliken. 
 
Met wat meer toeters en bellen, nog meer dubbele bodems zodat ook het iets oudere publiek van sprookjes kan gaan houden, en natuurlijk zoveel mogelijk met hetzelfde team.
Corona gooide wat roet in het eten, maar eindelijk is het zo ver: vanaf 12 mei kan je terecht in het grote sprookjesbos.
 
Lang en gelukkig werd oorspronkelijk geschreven door Don Duyns voor het Ro theater in Rotterdam.  Het is allesbehalve een klassiek sprookje… 
Als in een sprankelende revue wordt het tijdloze verhaal van Assepoester verteld, maar dan nét even anders. Zowat alle bekende sprookjesfiguren komen voorbij, maar niets is wat het lijkt. 
 
Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzussen Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met imagoproblemen, en de prins wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt.
Het is een komedie in zijn volle karikatuur, met de nodige humor die ons publiek gegarandeerd een brede glimlach op het gezicht tovert.
 
Een feelgood musical voor het ganse gezin.
 
De regie ligt in handen van Samuël Anastasi, geen onbekende binnen de Vlaamse musicalwereld. Hij bracht een gans andere insteek vergeleken met de versie van twaalf jaar geleden; de toenmalige regie was in handen van Jelle De Grauwe.
Dat maakt dat het stuk zowel voor de spelers als het publiek nieuw te ontdekken was, en is. Een reden te meer om nog eens te komen kijken op het grote bal, voor iedereen het begin van een nog lang en gelukkig leven…'
 
 
Theaterling

Deel dit artikel