ACHT is een interactieve voorstelling voor kinderen tussen 5 en 12 jaar en jongeren en volwassen tot 99 jaar, geschreven en gebracht door een groep jonge leekrachten die zichzelf drie doelen vooropstellen.

Het eerste doel is kinderen en hun familie een leuke voorstelling aan te bieden.Acht is geen traditionele voorstelling waarbij iedereen plaatsneemt in de zaal en getuige is van de voorstelling. Acht doorbreekt vanaf de eerste scene de vierde wand en betrekt actief het publiek.

Als tweede doel wil Acht een zeer laagdrempelige voorstelling maken die toegankelijk is voor iedereen. De ticketprijs is daarom bewust laag gehouden.

Tot slot kadert Acht ook perfect in de editie van de Warmste Week 2017. Elke gasstad/gemeente kiest een goed doel waarnaar de inkomsten van de voorstellingen zullen gestrort worden.

De gaststeden en gastgemeenten voor deze voorstellingen van Acht zijn op zaterdag 16 december de Schranshoeve te Vorselaar, op zaterdag 23 december GC Den Boomgaard te Ranst, op dinsdag 26 december CC Vredeberg te Lier, op donderdag 28 december Zaal De Vloeikens te Hulshout en tot slot op zaterdag 30 december CC 't Schaliken te Herentals.

Het verhaal

Vijf jongeren spelen een voorstelling. Er is er eentje die alles beter weet. Eentje die alles durft. Eentje die een beetje wispelturig is. Heeft zij ongelijk ? Een mysterieuze zending strooit roet in het eten op de dag van de voorstelling.

Ze belanden in een spannend avontuur waarbij ze elkaar en de hulp van hun publiek nog broodnodig zullen hebben. Maar zullen ze hier wil in slagen voor het einde van het jaar ?

Cast, script en regie

Bank vooruit bestaande uit Kirsten Goossens (Sam), Bart Lambrechts (Victor), Stijn Peeters (Arthur), Sanne Spruyt (Noor), Carolien Van Dael (Lena) en Stijn Neefs (script en regie).

De warmste week

De gekozen goede doelen waarnaar de opbrengst gaat.Vorselaar koos voor Kinderarmoedefonds, Ranst voor VZW De Stappaert, Lier voor Support Banzai, Hulshout voor VOC Neteland en Herentals koos voor Olivia Hendrickx Research Fund.

Alle tickets kunnen gekocht worden via www.theaterbankvooruit.be.

Er kan eenvoudig doorgeklikt worden naar de voorstelling van uw keuze. Elke voorstelling start om 14u30. Tickets kosten 5,00 euro (-12 jaar) en 8,00 euro (+12 jaar).

Meer info theaterbankvooruit@gmail.com of via de facebopok pagina theaterbankvooruit.