Vanavond stelde Theaterspektakel haar nieuwe stukken voor het seizoen 2018-2019 voor.  Ondanks een moeilijke aanloop waarbij 2 stukken moesten herzien worden, een regisseur afhaakte en het gezelschap plots niet meer in het Proximus-gebouw terecht kon, kwam er toch een aantrekkelijk programma uit de bus.

Binnenkort valt in alle Herentalse bussen de nieuwe folder in een ontwerp van Nina Pottier in de bus waarin de 5 stukken voor dit seizoen worden voorgesteld.

Theaterspektakel staat ook tijdens seizoen '18-'19 garant voor een breed gamma aan diverse, kwaliteitsvolle producties voor jong en oud.

Het eerste stuk is "Verre vrienden". Een tragikomedie van Alan Ayckbourn in een Nederlandse vertaling van Michael De Cock. 

Het stuk wordt gebracht in samenwerking met Auteursbureau ALMO bvba
in een regiededebuut van Stefanie Huysmans.  Een groep vrienden komt samen. Ze wachten op Colin die ze in geen jaren gezien hebben. Colin is net zijn verloofde verloren in een tragisch ongeluk. Er moet dus getroost worden. Tijdens het wachten stapelen de pijnlijke conversaties en ongemakkelijke momenten zich op. Gelukkig heeft de gastvrouw voldoende sandwiches voorzien.

Wanneer hun oude vriend eindelijk aankomt, blijkt zijn gemoedstoestand niet helemaal te zijn wat ze hadden verwacht. De confrontatie met hun verre vriend is het vuur aan de lont in een kruitvat van jarenlange opgekropte spanningen, leugens en hypocrisie.

Acteurs : Ellen Cambré, Lien Gebruers, Marleen Rens, Jan Snoeys, Kristof Van Regenmortel en Nick Van Thielen -  Data: 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20 oktober 2018 telkens om 20u - Locatie: Kamertheaterzaal 't Hof, Grote Markt 41, Herentals.

De Muizenval

Tussen Kerst en Nieuwjaar loopt dan De Muizenval, een thriller van Agatha Christie in een regie van Erik Goris.

Het is winter, ijskoud en een sneeuwstorm giert om pension "Monkswell Manor" dat door de sneeuw volledig afgesneden is van de buitenwereld. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden.

Een brigadier van de politie vermoedt dat de moordenaar (of moordenares?) zich in het hotel schuilhoudt. Het hek is van de dam als er een tweede slachtoffer valt! Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en in de gelegenheid waren om deze te plegen. Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar niet.  Net zoals in Londen, wordt ook hier na elke voorstelling het publiek gevraagd de dader niet te verklappen...

Het is al een tijdje geleden dat Theaterspektakel een thriller op de planken bracht. Daarom trekken we meteen de registers open met een klassieker! Het is de meest gespeelde thriller ter wereld en de langstlopende theaterproductie ooit. Nu komt deze whodunit naar Herentals in een regie van Erik Goris.

Met: Jackie De Smet, Lennerd Goris, Vera Goris, Els Heylen, Frits Loos, Rik Rossenbacker, Dirk Savels, Serge Van Goubergen - Data: 27 december om 15u (avant-première!) - 27, 28, 29 en 30 december telkens om 20u - locatie: cc ’t Schaliken, Grote Markt 35, Herentals.

Familietrekjes,‘Is dieje kleine de mijne?’

een komedie van Ray Cooney in een regie van Erik Goris.

We bevinden ons in de dokterskamer van het Herentalse AZ. Terwijl dokter David Verelst een speech voorbereidt voor een bijeenkomst van collega-neurologen verschijnt een oude vriendin van hem. Zij vertelt hem dat uit hun vroegere verhouding een zoon werd geboren. Hij is net achttien jaar geworden en wil nu eindelijk zijn vader wel eens ontmoeten.

Dokter Verelst is inmiddels al lang getrouwd en zijn vrouw mag uiteraard het bestaan van zijn zoon niet te weten komen. Daarom zal een collega het "vaderschap" op zich moeten nemen. Dit is het begin van een hectische middag in het ziekenhuis... Deze hilarische deurenkomedie is een giller van formaat.

Acteurs : Sylvie Balemans, Eveline De Grauwe, Lennerd Goris, Bert Leysen, Jos Peeters, Wouter Peeters, Hans Rombouts, Ingrid Ryken, Jan Snoeys, Mia Snoeys, Hannah Van Goubergen, Serge Van Goubergen.

Data : 10, 11, 16, 17, 18 mei 2019 telkens om 20u - 12 mei 2019 om 15u - locatie: cc ’t Schaliken, Grote Markt 35, Herentals.

Theaterling

Ook de jongeren van Theaterling brengen dit jaar 2 producties. Met een enthousiaste nieuwe voorzitster Lore Wagemans die de overstap van speelster naar bestuurslid en nu voorzitster maakte speelt men de komedie Ik en Theaterling Jong.

Dat toneelspelen zeer populair is bij de jongeren onder 18 blijkt weeral eens door een wachtlijst van 42 kinderen bij Theaterling.

Ik is een komedie. 

Een monoloog van een groep over wat het betekent om te zijn wie je bent en te worden wie je zal zijn.

Met: Zoë Aristizabal, Celine Baekelmans, Iluna De Busser, Elisabeth Snoeys, Rosaline Snoeys, Anka Van de Walle, Mies Verbruggen, Wies Verreydt, Luna Van Genechten - data: 19, 25, 26 januari en 1, 2 februari 2019 telkens om 20u
20, 27 januari en 3 februari 2019 elkens om 15u - Locatie: Kamertheaterzaal van ’t Hof, Grote Markt 41, Herentals

Toonmoment van de jongste groep van theaterling in een regie van Eva De Baets

Regisseur Eva De Baets gaat met onze toekomst aan de slag en betrekt de jongeren mee als maker bij het proces. De voorstelling zal mede door hen gecreëerd worden door improvisaties gebaseerd op een thema of met een theatertekst als vertrekpunt. Zij werken in het begin van de reeks ook rond basisvaardigheden van theater. Traditiegetrouw wordt dit zoveel méér dan een toonmoment!

Met: Firas Baeyens, Charlotte Bervoets, Bram Debruyckere, Lore Peeters, Charlotte Snoeys, Marie Snoeys, Milla Sprengers, Marie Tack, Fiana Van Looke, Kato Van Wolputte, Marie Van Wolputte - Data :
15, 16, 22, en 23 maart 2019 telkens om 20u- 17 en 24 maart 2019 om 15u - Locatie: nog te bepalen

Tickets voor alle voorstelling kan je bestellen via www.theaterspektakel.be