U bent hier

Think Pink: “We bewegen hemel en aarde om mondmaskers zo snel mogelijk te leveren in Mol”

Mol
29.05.2020 - 11.26u
Door: Lex Verellen

Think Pink - de organisatie die strijdt tegen borstkanker - leverde de afgelopen weken alle mogelijke inspanningen om de door het gemeentebestuur bestelde mondmaskers zo snel mogelijk te leveren. De organisatie werd daarbij geconfronteerd met een ongeziene situatie.

"Onze medewerkers en vrijwilligers probeerden 7 dagen op 7 hemel en aarde te bewegen", zo vertelt Jürgen Vanpraet, managing director Think Pink Europe. "Uiteindelijk zullen we slagen in onze missie en zorgen dat ook de inwoners van Mol hun mondmasker krijgen."

Jürgen Vanpraet: "We kunnen onmogelijk alle buitenlandse bestellingen op exact hetzelfde moment leveren. Dit maakt dat sommige gemeenten – ook al hebben ze soms vroeger besteld – toch later worden bediend. We vinden dit zelf ook bijzonder jammer en begrijpen dat hierover ongenoegen bestaat."

Jacht op miljoenen mondmaskers

De managing director legt uit hoe deze vervelende situatie tot stand kwam. "Om deze enorme operatie praktisch rond te krijgen, werken we noodgedwongen met verschillende contactpersonen, leveranciers en goederenbehandelaars. Wereldwijd is er een jacht aan de gang op vele miljoenen mondmaskers.

Elk land wordt geconfronteerd met dezelfde uitdaging. Daarom konden we niet anders dan al onze bestellingen spreiden over zeven verschillende productieplaatsen wereldwijd. Elke productiepartner werkt met andere levertermijnen."

Daarnaast vormt het voor Think Pink een hele uitdaging om de mondmaskers tot in Mol te krijgen. "Internationale handel is in deze coronacrisis een nachtmerrie geworden. Alles verloopt anders dan normaal. In elke logistieke stap worden we geconfronteerd met vervelende verrassingen.

Dit gaat over boekingen en bevestigingen van de transportvluchten, goedkeuringen van douane-instanties, goederencontroles door overheidsdiensten,.... Er zijn in deze crisis geen zekerheden meer in de internationale handel. Ook de beperkte communicatie en gebrekkige coördinatie van onze eigen federale overheid met betrekking tot mondmaskers is voor ons niet altijd een hulp geweest."

Wanneer in Mol?

Wanneer mogen we de mondmaskers in Mol verwachten? "Zaterdag 30 mei landt het transportvliegtuig normaal gezien in Zaventem met de bestelling voor Mol. We hopen dat de douaneformaliteiten binnen 1 à 2 werkdagen kunnen worden afgerond.

Vervolgens gaat de bestelling naar ons centraal depot, om nadien meteen te worden verdeeld naar de verschillende gemeentes. Normaal moet dit tegen midden volgende week rond zijn, waarna de verdeling kan starten."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto