U bent hier

Think Pink zorgt voor meer dan 3 miljoen mondmaskers

Vlaanderen
28.05.2020 - 11.09u
Door: Mark Jaspers

De nationale borstkankercampagne, Think Pink, lanceerde op 17 april de verkoop van comfortmaskers in samenwerking met Think Pink Europe.

De belangstelling was enorm en de verkoop werd een overdonderend succes.

Door de coronacrisis moest de vzw noodgedwongen al haar evenementen afgelasten, maar dankzij de comfortmaskeractie kan Think Pink blijven bestaan en verder onderzoek naar borstkanker financieren.

Om iemand geven, geeft leven

Halfweg april zag het er nog somber uit voor Think Pink. Alle projecten waarbij de organisatie lotgenoten steunt, werden toen namelijk afgelast door de uitbraak van de coronapandemie. De borstkankerorganisatie wil bewust een onafhankelijk en kritisch orgaan blijven en werkt daarom zonder subsidies van de overheid.

De inkomsten van de evenementen die Think Pink organiseert zijn dan ook broodnodig voor het voortbestaan van de vzw en voor het verder financieren van lopende onderzoeken in ziekenhuizen.

Het voorstel van Think Pink Europe om mee in zee te gaan met hun mondmaskerproducent was dan ook een zeer welkom initiatief. Mondmaskers verkopen voor het goede doel en daarbij tegelijk mensen beschermen: een uitgelezen kans.

Overweldigend succes

Op 17 april startte Think Pink met de verkoop van mondmaskers. Omwille van de massale belangstelling moest de verkoop echter al na enkele dagen tijdelijk gestaakt worden.

Met een team van 11 vaste medewerkers en dankzij de hulp van talloze vrijwilligers wist de vzw op 6 weken aan de enorme vraag van de eerste verkoopgolf te beantwoorden.

Think Pink focust zich in de dagdagelijkse werking voornamelijk op informeren, sensibiliseren, onderzoek rond borstkanker en de organisatie van beweegprojecten. Massale onlineverkoop is dus nieuw en onbekend terrein voor het team.

Door de massale vraag en onvoorziene logistieke uitdagingen bij de douane en bij de leveranciers liepen de bestellingen vertraging op. Een vervelende situatie. Think Pink is alle sympathisanten dan ook enorm dankbaar voor het geduld en begrip dat ze voor de vertraging opbrachten.

Webshop heropent voor nieuwe bestellingen

Nu het team en de vrijwilligers de laatste hand leggen aan de verwerking van de bestellingen van april, kan de webshop terug open voor nieuwe bestellingen. De comfortmaskers worden een vast product in het Think Pink-gamma en dit in de strijd tegen Covid-19. Ook nieuwe ontwerpen behoren tot de toekomstmogelijkheden. 

“Ondanks de obstakels en uitdagingen van de voorbije weken, blikken we tevreden terug op onze actie. We stonden ervoor en moesten vooruit. We leren nog elke dag bij en zijn heel dankbaar dat we kunnen blijven bestaan.”, aldus managing director Heidi Vansevenant.

“Ten slotte wil ik heel graag benadrukken dat dit alles nooit was gelukt zonder de hulp van onze fantastische vrijwilligers die al weken klaarstaan om te helpen bij elke nieuwe levering die toekomt. Dit geldt ook voor alle sympathisanten die zelfs in deze moeilijke tijden hun hart tonen en het goede doel steunen met de aankoop van onze comfortmaskers.”

Wil je Think Pink steunen?

Doe een gift via www.think-pink.be/nl/Doe-een-gift/Gift. Elke gift vanaf 40 euro per jaar is fiscaal aftrekbaar voor 45 %. Je steunt dus een goed doel en krijgt daarvoor een extra steuntje van de overheid.

Weetjes en cijfers

  • Aantal verkochte mondmaskers of bestellingen? 3 miljoen comfortmaskers en meer dan 34.000 bestellingen.
  • Percentage van de opbrengst dat naar Think Pink gaat? 80% van de opbrengst gaat naar projecten die met borstkanker te maken hebben.
  • Aantal bedrijven? Meer dan 75% van de maskers zijn gekocht door gemeentebesturen en bedrijven.
  • Meest populaire dessins? Witte maskers met een logo (het Think Pink-logo of dat van een gemeente of bedrijf).
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto