Thomas De Gendt, ritwinnaar in deze Tour én zes dagen drager van de bolletjestrui, rijdt op donderdag 28 juli het Boretti na-Tourcriterium in Herentals. Zo staan voorlopig alle Belgische ritwinnaars er aan de start.

“Ieder na-Tourcriterium kijkt in de eerste plaats naar de Tourhelden uit eigen land”, weet voorzitter Charles Van de Wouwer. Na twaalf jaar meewerken aan zo’n criterium, kent hij het klappen van de zweep maar al te goed. “Maar tussen droom en werkelijkheid liggen vaak veel hindernissen.

Het budget moet het toelaten, de renner moet willen, de ploegleiding moet instemmen. Dat maakt dat we als organisator dikwijls in het zand bijten. Daarom ben ik super gelukkig dat wij vandaag al de bevestiging kregen van de deelname van Thomas De Gendt. ” “Op andere namen is het nog even wachten”, waarschuwt communicatieverantwoordelijke Bart Timperman.

Rustdag is contractdag

“We hebben voorlopig alle Belgische ritwinnaars. Maar er zijn nog 6 etappes te winnen. Dus moeten we nog wat budget open houden. Bovendien is het morgen (dinsdag) rustdag. Dat is klassiek een belangrijke dag voor belangrijke contacten in de Tour. Getekende contracten volgen dan vaak in de dagen na de rustdag.

Wij hebben al 2 Belgische toppers die hun deelname toezegden. Daarmee hebben we nu wat tijd om keuzes te maken. Naar goede gewoonte willen we ook enkele buitenlandse toppers aan de start. Daarnaast geven we ook altijd lokaal Kempens talent de kans om eens naast de groten der aarde te fietsen.”

foto's: Photo News

sponsored by H-Estate Herentals