Vijf studenten van de opleiding Bachelor in de Agro- en biotechnologie, optie voedingsmiddelentechnologie (Thomas More, campus Geel) wonnen in maart van dit jaar de Belgische finale van de ECOTROPHELIA-wedstrijd. De studenten overtuigden de jury met hun “Clookies”, aperitiefkoekjes op basis van draf, een bijproduct uit de bierbrouwerij. Deze week namen ze in Keulen deel aan de Europese finale en kwamen naar huis met een eervolle vierde plaats.

ECOTROPHELIA is een initiatief van FEVIA, de Federatie van de Belgische voedingsindustrie. Het doel van de wedstrijd voor Belgische studenten uit het hoger onderwijs is om innovatie en ontwikkeling van voedingsproducten aan te moedigen, die innoverend, duurzaam en verleidelijk voor de consument zijn. Als winnaars van de Belgische wedstrijd namen onze studenten deze week deel aan de Europese finale.

De vijfde editie van ECOTROPHELIA Europe, de Europese wedstrijd voor de creatie van innovatieve voedingsproducten, ging door op 6 en 7 oktober 2013 tijdens het internationaal voedingssalon van ANUGA in Keulen; De studenten van Thomas More moesten het opnemen tegen 17 andere teams en kaapten een eervolle vierde plaats weg.