Studenten Elektromechanica van Thomas More stellen projectideeën voor op beurs 'Van Idee tot Ontwerp'.

Een coronaveilige deur, een bloedafnameautomaat en een pop-up Marc Van Ranst. Maar ook een frietmachine, een geautomatiseerde tafelvoetbal en een blikjespers.

De eerstejaarsstudenten Elektromechanica op Campus Geel combineerden vlot corona, technologie en fun bij het uitwerken van hun 'gat-in-de-marktideeën' tot technisch haalbare concepten.

Op donderdag 28 januari stellen ze hun projecten voor. Dit jaar niet in de agora maar op een virtueel evenementenplatform. Welkom op de virtuele beurs van Idee tot Ontwerp.

De eerstejaarsstudenten Elektromechanica van Thomas More in Geel hebben vanaf de eerste dag op de hogeschool hun handen uit de mouwen gestoken.

Het eerste semester werkten ze in teamverband aan een ontwerp voor een nieuw product waarbij zowel technische als communicatieve aspecten aan bod kwamen. Het hoofdthema van dit jaar was "fun", maar ook de coronacrisis werkte inspirerend.

Een greep uit de projecten

Een Pop-up Marc Van Ranst die corona-advies geeft
Een Frut truck geautomatiseerde frietenmachine
Een Speed or Water-spel voor jong en oud
Een Eurosoccer geautomatiseerde tafelvoetbal
Een blikjespers die het afval uit onze straten aanpakt
Een deur die je coronaproof binnenlaat
Een aardappelschil- en snijmachine
Een ABX machine voor geautomatiseerde bloedafname
Virtuele beurs

Op donderdag 28 januari presenteren de teams hun eindproduct op een Innovation Fair. Elk team bemant een digitale stand en pitcht zijn ontwerp voor een professionele jury, geïnteresseerde bedrijven en het grote publiek. Iedereen is immers welkom via deze link https://www.wonder.me/r?id=s91zui-fry6h.

Praktisch

Van idee tot ontwerp: Student Innovation Fair
Donderdag 28 januari van 12.30 tot 15.30 uur
Deelnemen via https://www.wonder.me/r?id=s91zui-fry6h