Thomas More is niet zo maar een hogeschool. Op de campus in Geel is het zelfs een geïntegreerd land- en tuinbouwbedrijf. En dus ontsnapt ook Thomas More niet aan de gevolgen van de Russische boycot van Belgische peren. De studenten en docenten van Agro- en biotechnologie vonden het zonde om 3.000 kilo peren aan de bomen te laten hangen. Ze plukten daarom de peren en delen ze de volgende dagen uit aan al de nieuwe studenten van Thomas More in Antwerpen, de Kempen en Mechelen. Welkom op Thomas More met een ‘toffe peer van eigen kweek’!

Het land- en tuinbouwbedrijf Thomas More
Op de campus in Geel beschikt Thomas More over een geïntegreerd land- en tuinbouwbedrijf met 5.000 m² serres, 25 hectare akkerland, 2 ha groenten in volle grond, 1 hectare fruit en een container- en vollegrond boomkwekerij. In deze professionele setting krijgen studenten Agro- en biotechnologie de kans om te groeien tot bedrijfsleider of professioneel medewerker in de verschillende agrarische sectoren. Ondernemerschap is in de opleiding dan ook een belangrijk kernbegrip.

Voor elke student een toffe peer
Net zoals veel andere Belgische fruitboeren, wordt ook het land- en tuinbouwbedrijf van Thomas More getroffen door het Russische invoerverbod. Thomas More heeft in zijn eigen fruitplantage onder meer Belgische Conference peren en verschillende appelvariëteiten. De studenten en docenten van Agro- en biotechnologie vonden het zonde om drie ton peren aan de bomen te laten rotten. Ze plukten de peren en delen ze de volgende dagen uit aan al onze nieuwe studenten.
Niet alleen de peren, ook de appeloogst wordt getroffen door de Russische perikelen. Van de appels die niet kunnen verkocht worden, wordt appelsap gemaakt. In de cafetaria kunnen studenten dus lekker en gezond appelsap uit de boomgaard van Thomas More kopen.

#toffepeer
Via een facebookactie roept Thomas More de studenten op een selfie te nemen al smullend van een lekkere Thomas More-peer. De leukste selfies maken kans op een mooie prijs.

Met hashtag #toffepeer wil de hogeschool de studenten en docenten van Agro- en biotechnologie bedanken en hen een hart onder de riem steken.