In een spannende finale veroverden de studenten van Thomas More woensdagavond in Leuven de titel van Belgisch kampioen studentenvoetbal. De tegenstander van de UCL (Université Catholique de Louvain) was taai, maar uiteindelijk trokken de Vlaamse kampioenen aan het langste eind. Het werd 4-3. Voor de hogeschool is het de eerste grote voetbaltrofee. Op 26 februari had Thomas More al de maat genomen van grote broer KU Leuven in de Vlaamse finale van de VSSF, de Vlaamse Studentensportfederatie.

Vlaams kampioen…

De studenten-voetballers van Thomas More legden een foutloos parcours af. In de voorrondes zetten zij Universiteit Gent, Universiteit Brussel en Hogeschool AP opzij, ze klopten Vives in de halve finale met 3-1 en op 26 februari kroonden ze zich met een 1-0 zege tegen de KU Leuven tot Vlaams studentenkampioen.

…wint thriller van formaat

De zege van woensdag tegen de Waalse studentenkampioen was de kers op de taart. De wedstrijd zelf werd een thriller van formaat. De UCL startte het sterkst maar het was Jan Mertens (KV Mechelen), die de score opende. Lang konden de jongens van Thomas More daar niet van genieten, want UCL scoorde meteen tegen. 1-1 was meteen de ruststand.

Zelfde scenario na de pauze. Opnieuw opende Jan Mertens de score, maar geen vijf minuten later stond het weer 2-2. Thomas More domineerde, maar UCL loerde op de counter. Met een schitterende vrije trap in de kruising maakt Seppe Brulmans (Racing Mechelen) er 3-2 van. Maar opnieuw kwamen de tegenstanders terug, dit keer met een betwiste strafschop. Het was Seppe Brulmans, alweer hij, die uiteindelijk voor de winning goal zorgde, ook dit keer met een beauty, en die de eerste Belgische sporttitel voor de nog jonge Thomas More hogeschool verzilverde. De ontlading was dan ook groot en de studenten vierden de titel zoals elke titel gevierd wordt, met knallende champagnekurken en een polonaise.

.. en Seppe Brulmans doet het weer

Bilzenaar Seppe Brulmans, de speler die Thomas More de zege bezorgde, heeft blijkbaar een patent op “wereldgoals”. Twee maanden geleden haalde hij het internationale virale nieuws met een formidabele omhaal voor kampioen in derde klasse A, Racing Mechelen in de match tegen Hamme: http://www.youtube.com/watch?v=cfH5XS6o9Vo

Het winnende team van Thomas More

  • Jasper Julien, Jeroen Julien en Seppe Smits     KVV Vosselaar,            4e klasse
  • Gianni Vets                                                Lierse SK,                   1e klasse
  • Joren Boeckx                                             KSK Heist,                  2e klasse
  • Dean Joris                                                 Lutlommel,                 4e klasse
  • Jasper Janssens                                         KSV Schriek,               1e provinciale
  • Ruben Pellegroms                                       KFC Lille,                    1e provinciale
  • Arne Van De Pol                                         KSK Weelde,               3e provinciale
  • Frenda Saro en Jan Mertens                         KV Mechelen,              1e klasse
  • Seppe Brulmans                                         Racing Mechelen,         2e klasse
  • Jorne Segers                                             Hoogstraten VV,          2e klasse
  • Laurens Plees                                            K Esperanza Neerpelt   4e klasse
  • Kenneth Kerckhofs en Joy Vervoort               ASV Geel                    2e klasse

Speelden ook mee in de voorrondes: Tom Van dyck, Glenn Cootmans, Arnaut Penders, Emiel Vervaeck, Jennis Van Laere, Michiel Geraerts, Jeroen Forier, Michel De Win.