U bent hier

Thomas More Kempen plant vervanging van onderwijsserre

Geel
08.01.2019 - 20.21u
Door: Mark Jaspers

De 33 jaar oude onderwijsserre op de campus van Thomas More Kempen in Geel wordt gesloopt om plaats te maken voor vernieuwde infrastructuur. Dat bevestigt een opleidingsmanager. Er loopt een openbare aanbestedingsprocedure waar al verschillende kandidaten op hebben ingetekend.

Het grote serrecomplex achteraan de campus van Thomas More in Geel wordt gebruikt door de studenten van de afdeling Agro- en Biotechnologie. Maar na 33 jaar is de grote onderwijsserre aan vernieuwing toe.

"De bedoeling is om die te slopen en een nieuwe te bouwen", zegt opleidingsmanager Paul Grauwen. Er staat ook een recentere serre voor de kweek van micro-algen, die blijft staan.

In de vernieuwde serre komt onder andere een klimaatkamer, waarin verschillende weersomstandigheden gesimuleerd kunnen worden.

Voor het bouwproject hebben zich volgens Grauwen al verschillende kandidaten aangemeld. "We wachten nu op prijsoffertes", zegt hij. De financiering van het project wordt door de school zelf gedaan.

Thomas More hoopt in mei te kunnen beginnen met de sloop. Het doel is om de nieuwe serre vanaf het tweede semester van volgende academiejaar - begin 2020 - in gebruik te nemen. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto