Op zondag 24 november zet Thomas More Campus Lier zijn deuren open. Dan organiseert de hogeschool die gespecialiseerd is in verpleegkunde en vroedkunde een opendeurdag. Hier kunnen alle geïnteresseerden een kijkje komen nemen in het reilen en zeilen van de school. In samenwerking met de Dag van de Wetenschap kunt u deelnemen aan allerlei vakgerichte activiteiten. Ook de Flamiomobiel zal er staan met meer uitleg over brandpreventie. En met de sappentrapper kunt u zelf uw eigen smoothie maken.

Thomas More biedt een kijk in eigen huis. Op zondag 24 november worden alle lokalen opengesteld voor het publiek. Tussen 10 en 17 uur kunt u er terecht met al uw vragen die beantwoord zullen worden door de aanwezige experten. De opendeurdag wordt georganiseerd om verpleegkunde en vroedkunde extra in de spotlights te zetten en om toekomstige studenten al eens kennis te laten maken met de school.

Dag van de Wetenschap

Gezondheid en wetenschap gaan hand in hand en dat bewijst Thomas More door in samenwerking met de Dag van de Wetenschap vakgerichte activiteiten te organiseren. Zo kunt u beleven hoe het is om zwanger te zijn en kunt u ervaren wat weeën zijn via de weeënsimulator. U kunt ook assistentie verlenen bij het toedienen van een inspuiting, de bacteriën op je handen zichtbaar maken voor en na het wassen via ons speciaal uitgerust toestel of leren werken met een automatische externe defibrillator. Als je in de huid kruipt van een vroedvrouw assisteert u een bevalling die nagebootst wordt door eenbevallingsrobot.

Trap je eigen sap

De Thomas More hogeschool promoot een gezonde levensstijl. Tijdens de opendeurdag kunt u met de sappentrapper uw eigen smoothie maken. De dynamo van deze omgebouwde bakfiets drijft rechtstreeks een fruitblender aan. Na een paar minuten trappen kunt u genieten van uw zelf getrapte smoothie. Dit initiatief gaat uit van STIP, de organisatie die zorgt voor alle studentenvoorzieningen binnen de hogeschool.

Flamio

Tijdens de opendeurdag zal ook de Flamiomobiel langskomen. Dit is een vrachtwagen van de organisatie Flamio. Zij trekken Vlaanderen rond met tips over brandveiligheid. Flamio is ook de mascotte van het kinderbrandwondenfonds.

Nieuw, oud, nieuwsgierig

Niet enkel toekomstige studenten, maar ook huidige studenten, oud-studenten en nieuwsgierigen zijn welkom op de opendeurdag. Deze dag is een unieke gelegenheid om de hogeschool op een andere manier te leren kennen.

Praktische informatie

Wanneer: zondag 24 november van 10 tot 17 uur
Waar: Thomas More Campus Lier, Antwerpsestraat 99, 2500 Lier