Jongeren vanaf 15 jaar die als babysitter aan de slag willen gaan, kunnen bij de opleiding vroedkunde van Thomas More in Lier een unieke cursus volgen. In twee halve dagen worden ze gecertificeerd babysitter. Op woensdag 7 mei krijgen de eerste “Thomas More-babysitters” hun certificaat.

Zoektocht naar babysitters

Voor veel ouders met kleine kinderen is het vaak een zoektocht naar een geschikte babysitter. Heel wat babysitters werken via bestaande organisaties, maar evenveel jongeren bieden hun diensten aan via flyers in de supermarkt of bij de bakker. Op jonge kinderen passen is niet evident; het is zelfs een serieuze verantwoordelijkheid. Je begint er dus best goed voorbereid aan.

Voor die voorbereiding kunnen jongeren terecht bij de gratis cursus van de opleiding vroedkunde in Lier. Vroedvrouwen kennen niet alleen alles van bevallingen, ze zijn ook heel goed opgeleid om te zorgen voor jonge kinderen. In de cursus halen ze hun beste tips en tricks boven om jongeren optimaal voor te bereiden op hun taak als babysitter.

In twee halve dagen naar een certificaat

Op twee halve dagen krijgen kandidaten coole tips over spelen met en verzorgen van baby’s, peuters, kleuters en schoolkinderen. Ook EHBO bij kinderen wordt niet vergeten. De eerste opleiding ging door op woensdag 30 april en woensdag 7 mei, telkens van 13u30 u tot 16u30. Veertien kandidaat-babysitters schreven zich in.

Op het einde van de cursus krijgen de kandidaten een echte Thomas More Babysitters badge. Met die badge kunnen ze aan ouders tonen dat ze goed voorbereid zijn om de verantwoordelijkheid over hun jonge kinderen over te nemen.