Vanaf maandag zal op alle campussen van Thomas More de organisatie aangepast worden volgens code oranje.

Thomas More spreekt van een stijging in het aantal besmettingen bij zowel medewerkers als studenten.

Thomas More was het academiejaar nog gestart in code geel, maar schakelt vanaf maandag over naar oranje. Die dagen zijn nodig om de uurroosters en campusbezetting aan te passen aan het scenario.

De aanpassing heeft onder meer tot gevolg dat de capaciteit van de aula's met mondmaskerplicht verminderd wordt tot 20%.

Er wordt verhoogd ingezet op afstandsonderwijs. Aan de afspraken voor labo's, skillslabs en praktijkruimtes wijzigt niets.

Sport en culturele activiteiten op de campus zijn niet toegelaten. Sportactiviteiten voor lessen volgen de richtlijnen van de professionele sectoren.

De hogeschool zet meer in op online onderwijs. De leercentra worden gesloten en de studentenrestaurants bieden enkel take-away maaltijden aan. Labo's, skillslabs en andere praktijklessen gaan nog steeds zoveel mogelijk op de campus door.

Algemeen directeur Stijn Coenen: "Met deze aanpassing in onze organisatie willen we onze verantwoordelijkheid nemen om de circulatie van het virus terug te dringen. In de eerste plaats om wie kwetsbaar is te beschermen, maar ook om nog drastischere ingrepen - bijvoorbeeld voor het leerplichtonderwijs - te helpen voorkomen."

De nieuwe fase gaat pas volgende maandag in omdat de planningsdienst enkele dagen nodig heeft om uurroosters en campusbezetting aan te passen aan het nieuwe draaiboek.  (TM) Foto Thomas More/N.