U bent hier

Thorgan Hazard wint Gouden Schoen 2013

Nationaal
23.01.2014 - 03.52u
Door: Herman Gezelle
Thorgan Hazard heeft zoals verwacht de Gouden Schoen 2013 gewonnen. De aanvallende middenvelder van Zulte Waregem haalde het voor Maxime Lestienne (Club Brugge) en Silvio Proto (Anderlecht).

Thorgan Hazard was de topfavoriet voor de trofee, maar hij stond na de eerste stemronde wel niet aan de leiding. Die eer viel te beurt aan Club Brugge-speler Maxime Lestienne.

Maar Hazard kreeg heel wat stemmen in de tweede ronde en sprong zo over Silvio Proto en Maxime Lestienne naar de eerste plaats. Hazard is de eerste Belgische laureaat sinds 2008, toen Axel Witsel won. Op de persconferentie gaf Hazard wat meer tekst en uitleg bij zijn prijs. "Ik had geen stress, maar het was geen gemakkelijke avond. Ik was voor velen de topfavoriet en daardoor had ik zin om deze trofee te winnen."

"Ik ben erg tevreden met deze erkenning. Deze prijs is voor de hele ploeg, die er een schitterend 2013 op heeft zitten" zei Hazard.  De kersverse winnaar kent met de transferperikelen turbulente weken. Vandaag kwam hij ook niet trainen bij Zulte Waregem, maar daar heeft hij een uitleg voor. "Ik was, net als mijn dochtertje, wat ziek."

"De voorbije dagen begonnen de druk van de Gouden Schoen en de transferperikelen toch te wegen op mij. Er werd te veel over mij gepraat."

"Of deze bekroning iets voor mij verandert? Dat weet ik niet. Ik moet hard blijven werken. Deze Gouden Schoen brengt me ook niet rechtstreeks naar Brazilië. Ik zal de komende maanden goed moeten presteren om in de selectie van de Rode Duivels te geraken." (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto