U bent hier

Thorium: de oplossing voor het energie- en klimaatvraagstuk?

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
03.02.2019 - 20.15u
Door: Herman Gezelle

Veilige en milieu- en klimaatvriendelijke kernenergie aan een betaalbare prijs en dat alles op relatief korte termijn? Het kan! De nieuwe nucleaire technologie start van thorium in plaats van uranium.

De centrales kunnen klein van omvang zijn, dus lokaal worden neergezet en door steden uitgebaat. Om de verdere ontwikkeling ervan toe te laten, moet nu worden gewerkt aan licenties en wetgeving.

Indien beslist wordt om hierin te investeren, kan thoriumenergie vanaf 2030 à 2035 mee bijdragen aan de elektriciteitsmix.

De klimaatbetogingen tonen aan dat er in dit land een absolute nood is om een coherent en sociaal rechtvaardig beleid te voeren dat de klimaatverandering aanpakt.

Onderliggend daaraan speelt immers het energiedebat een belangrijke rol. Het is de voorbije jaren duidelijk gebleken dat noch de markt noch het politiek beleid in staat is richting te geven aan coherente technologische innovatie voor energievoorziening.

Inderdaad, de huidige grote kwesties waar we als samenleving mee worstelen, zijn van een specifieke aard. (VRTNWS Opinie)

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals 26.01.2021 - 17.06u reading time7min

Gratis kaartjes voor uw coronahelden

Wilt u uw coronaheld(en) bedanken met een origineel wenskaartje? Vraag dan een gratis pakketje van vier kaartjes aan via www.herentals.be/coronahelden of haal het op bij · de dienst toerisme (Grote Markt 35) · de KringKruidenier (Lierseweg 132) · de bibliotheek in Herentals (Gildelaan 13) · de bibliotheek in Noorderwijk (Ring 26).

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto