Wie ooit al eens een bezoek bracht aan de Geelse kerstmarkt weet dat er naast de klassieke kraampjesmarkt ook elk jaar straattheater opgevoerd wordt in de typische stijl van schrijver Charles Dickens. Dat concept is ondertussen aan zijn tiende editie toe.

 
‘Dickens – The best of’ brengt op de parking van de Kleine Werft in het centrum van Geel openluchtvoorstellingen, geïnspireerd op de opvoeringen die de voorbije tien jaar gespeeld werden: A Christmas Carol, Oliver, My Fair Lady en nog veel meer.

Onder leiding van regisseur Luc Stevens zullen meer dan 250 acteurs, figuranten en dansers opnieuw het beste van zichzelf geven. Via een doorschuifsysteem passeert het publiek langs een vijftal verschillende taferelen. Een voorstelling duurt ruim een uur.
 
Ticketverkoop gestart
De ticketverkoop van de voorstellingen is deze week van start gegaan. Tickets zijn verkrijgbaar in het infokantoor van Toerisme Geel, Markt 1, 2440 Geel. Het infokantoor is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur en op zaterdag van 9 tot 12.30 uur. Een ticket in voorverkoop kost 3 euro. Kinderen jonger dan 14 jaar betalen 1 euro.

De voorverkoop loopt tot vrijdag 7 december, 16 uur. Op zaterdag start de eerste voorstelling om 17 uur, op zondag om 14 uur. Elk kwartier start een nieuwe voorstelling. De laatste voorstelling start zaterdag om 21 uur, op zondag om 18 uur.