Al voor de derde keer maakt Geel zich op voor een nieuwe editie van GheelaMania. Dit vijfjaarlijkse spektakel, waaraan niet minder dan 580 acteurs deelnemen, wordt tussen 8 en 24 mei 2015 maar liefst 15 keer opgevoerd in een enorme alu-tent voor het stadhuis. Tickets zijn vanaf nu te koop. GheelaMania vormt samen met de St.-Dimpnaommegang de ruggengraat van de Dimpnadagen.

Ook deze editie van GheelaMania wordt het verhaal van de Heilige Dimpna en de Geelse gezinsverpleging in een fris en hedendaags jasje gestopt. Als kijker word je van de eerste tot de laatste minuut meegezogen in wervelende mix van zang, dans en acteerwerk van de bovenste plank. Regisseur Luc Stevens neemt je mee in een dubbelverhaal dat zich in twee verschillende iconische tijdsvakken afspeelt. Zo brengt GheelaMania je enerzijds het verhaal van Anna uit 1800 en anderzijds dat van Fanny uit de jaren 1940. Beide hoofdpersonages komen op hun eigen manier in aanraking met de Geelse gezinsverpleging. Het is in die typisch Geelse traditie dat de twee verhaallijnen elkaar meermaals kruisen.

De opvoering bestaat uit twee delen van een uur met daartussen een pauze. Ook tijdens de pauze blijf je ondergedompeld in de sfeer van het verhaal door middel van een mix van straattheater en een thematische inkleuring die je terugbrengt naar de middeleeuwse roots van de Dimpnalegende. Kortom, verwacht je met GheelaMania aan een totaalspektakel.

Tickets voor GheelaMania zijn vanaf nu verkrijgbaar, online via www.dimpnadagen.be of aan de balie van Toerisme Geel, Markt 1. In voorverkoop zijn de tickets verkrijgbaar aan 23 euro voor volwassenen, 16 euro voor kinderen (< 14), 18 euro voor groepen (20+ personen) of 6 euro met Vrijetijdspas. Per ticket wordt een boekingstoeslag van €1 aangerekend.

GheelaMania vormt samen met de St.-Dimpnaommegang de ruggengraat van de Dimpnadagen. Dit zijn de vijfjaarlijkse festiviteiten ter ere van de Heilige Dimpna, patroonheilige van Geel. De Ierse koningsdochter werd in Geel door haar vader in vlaag van waanzin onthoofd. Daarmee ligt Dimpna aan de oorsprong van de wereldbekende Geelse gezinsverpleging, waarbij psychiatrische patiënten worden opgenomen in de warmte van een gezin.