U bent hier

Ticketverkoop GheelaMania van start

Geel
28.01.2020 - 17.13u
Door: Mark Jaspers

In mei 2020 keren de vijfjaarlijkse Dimpnadagen terug, een moment waar de Gelenaren traditiegetrouw reikhalzend naar uitkijken. Met de start van de ticketverkoop voor GheelaMania zet de Dienst Toerisme en Stadsanimatie dan ook de eindspurt in. 

Voor de Ommegang, het andere hoogtepunt van de Dimpnadagen, schakelt de stad met een ludieke winactie om vrijwilligers te ronselen eveneens een versnelling hoger.

GheelaMania en Ommegang in een modern jasje

Na een succesvolle vrijwiliggerscampagne en veelbelovende audities hebben de cast en crew van GheelaMania de eerste repetities aangevat onder leiding van Luc Stevens, bekend van onder meer Zoo of Life en de Groote Rappèl.

Nieuw deze editie: GheelaMania neemt je niet opnieuw mee terug in de tijd, maar brengt aan de hand van een spel in een spel een ontroerend hedendaags verhaal over de invloed van Dimpna op Geel en de Gelenaren.

Ook de Sint-Dimpna Ommegang wordt in 2020 in een nieuw jasje gestoken: de traditionele processie door de centrumstraten wordt namelijk aangevuld met splinternieuwe praalwagens die de legende van de Heilige Dimpna uitbeelden met behulp van moderne technieken.

Met hun moderne interpretatie hopen regisseurs Ief Dams en Gorik Goris traditie en vooruitgang te verzoenen en alle generaties aan te spreken.

Ticketverkoop GheelaMania van start

Met nog een kleine 4 maanden te gaan, is de ticketverkoop voor het GheelaMania van start gegaan. Zowel Gelenaren als niet-Gelenaren kunnen zich nu dus al verzekeren van hun plaats voor het verbluffende spektakel.

Tickets zijn beschikbaar op de website van GheelaMania.

Kortingsactie voor de snelle beslissers

Voor de snelle beslissers is er een speciale kortingsactie: de tickets voor de namiddagvoorstelling van zaterdag 16 mei worden namelijk aan voordelige tarieven verkocht. Er zijn slechts een beperkt aantal tickets van deze voorstelling beschikbaar. Grijp dus nu je kans om aan het verlaagde tarief tickets te kopen.

Inschrijvingen voor Sint-Dimpna Ommegang

Er dienen zich ook steeds meer vrijwilligers aan om mee te lopen in de Ommegang. Om het gewenste aantal van 1.500 vrijwilligers te bereiken, verloot de Dienst Toerisme & Stadsanimatie elke week minstens 2 prijzen uit de zogenaamde 'Dimpna's prijzenkast' onder de personen die zich reeds hebben ingeschreven. Winnaars blijven in de pot, en maken dus ook de week nadien kans op een prijs.

De prijzen werden geschonken door lokale Geelse handelaars en omvatten o.a. een elektrische fiets en een etentje in een sterrenrestaurant. 

Inschrijven als vrijwilliger kan via www.fanvandimpna.be

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 27.03.2020 - 16.30u

Voka: "Zes maanden uitstel voor bedrijfsbelastingen"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.03.2020 - 16.27u

Lokale handelaars waar je terechtkan in Coronatijden

Heist op den Berg 27.03.2020 - 16.26u

Michelin directeur: 'Ik zal de gastronomie beschermen met alles dat ik heb'

Michelin directeur: 'Ik zal de gastronomie beschermen met alles dat ik heb'
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 27.03.2020 - 16.24u

Schaarste beschermingsmiddelen voor dokwerkers: focus op handgel

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 27.03.2020 - 14.22u

Start-up laat iedereen groenten en fruit schenken aan hulpverleners

Start-up laat iedereen groenten en fruit schenken aan hulpverleners
Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen 27.03.2020 - 13.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto