Hoewel voorzien was dat de wegenwerken tot maart zouden duren, zal de weg tussen Lichtaart en Tielen donderdag 21 december in de loop van de dag opengesteld worden. Ondanks de recente winterprik, zal de aannemer er toch in slagen om de werken voor de kerstvakantie af te ronden.

Ongeveer drie maanden geleden startte aannemer Ambaro met rioleringswerken en de aanleg van nieuwe fietspaden van Tielensteenweg tot aan Tielendorp. Voor die werken moest de weg in beide richtingen afgesloten worden voor alle verkeer. Zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers zouden nog tot maart een omleiding moeten volgen. Maar nu blijkt dat de wegenwerken aanzienlijk vroeger afgerond kunnen worden.

"We hebben er sterk op aangedrongen om van elk moment dat er gewerkt kon worden, gebruik te maken." zegt schepen van openbare werken Guy Van de Perre (CD&V). "Dat er enkele weken geleden nog asfalt werd gelegd en dat eerder deze week zelfs nog wegmarkeringen werden aangebracht, is uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. We zijn tevreden dat de aannemer begrepen heeft dat het voor ons geen optie was om de weg omwille van verlof en winterweer maandenlang dicht te laten zonder activiteit op de werf."

Na drie maanden werken en de daarbij horende hinder wordt donderdag 21 december in de loop van de dag de rijweg opengesteld voor alle verkeer. Niet alleen omwonenden en weggebruikers hebben hinder ervaren, maar zeker ook de mensen die langs de omleidingsroute wonen. "We trachten het steeds tot een minimum te beperken, maar werken zonder hinder bestaan niet. Het resultaat is alleszins dat de verouderde fietspaden vervangen werden door nieuwe en brede exemplaren, en dat afvalwater niet langer rechtstreeks in de naburige waterloop terecht komt." aldus Van de Perre.

Tegelijkertijd werd de bushalte van Tielensteenweg toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers, en werd ter hoogte van Engakkers een verkeersremmende middengeleider aangelegd in de schoolomgeving.