U bent hier

Tientallen LED-borden langs Westelse wegen

Westerlo
14.12.2019 - 16.46u
Door: Mark Jaspers

Deze week worden 24 LED-borden geplaatst langs 11 Westelse straten. Deze oplichtende waarschuwingsborden die werken op zonne-energie zullen permanent blijven staan en werken dag en nacht.

"De 24 installaties volgen na het project in Gooreinde en Overwijs", zegt schepen van mobiliteit en fietsbeleid Kristof Welters (CD&V). "Volgend voorjaar zullen er nog eens zoveel in onze gemeente worden geplaatst."

De zogenaamde 'snelheidsinformatie- en waarschuwingsborden' wijzen de autobestuurders voortdurend aan hun snelheid, en ze kondigen ook gevaarlijke bochten of oversteken aan.

"Overdreven snelheid is de klacht die ik als schepen van mobiliteit veruit het meeste krijg", gaat Welters verder, "en zulke borden blijven een maatregel die goed opvalt in het straatbeeld."

"Onze gemeente zo verkeersveilig mogelijk maken en houden is een topprioriteit. Die opdracht is niet makkelijk. Als iedereen zich gewoon aan de verkeersregels zou houden is er al heel veel opgelost. Maar zo eenvoudig is het dus niet.

In 2019 hebben we al 12 buurt- en dorpsvergaderingen gehouden rond een plaatselijk mobiliteitsprobleem, want ik wil dat de mensen zelf mee nadenken over een mogelijke oplossing. Meestal kom je dan tot een consensus, maar soms komen de bewoners er zelf niet uit en moet je verder zoeken. Heel erg boeiend en ook superbelangrijk, want het gaat hier over verkeersveiligheid."

"Deze borden zijn natuurlijk niet het enige wat we doen. De volgende jaren gaan we verschillende maatregelen blijven nemen om de veiligheid in onze Westelse straten te verhogen. En dat zullen onze bewoners in het straatbeeld zeker merken", besluit Kristof Welters.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto