Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Tijd Zat' : 'Internationale Vrouwendag in de Kempen : hoeveel balletjes hou jij omhoog?''

Vrouwendag Tijdzat

In het Herentalse Netepark vlogen woensdagmiddag de balletjes door de lucht.  'Want die vraag stellen wij er: hoeveel balletjes hou jij omhoog?'

Ongelijkheid bestaat nog

'Onbetaalde arbeid (zoals het huishouden, de zorg voor kinderen, de was en de plas, mantelzorg…) wordt nu en hier bij ons nog altijd grotendeels door vrouwen gedaan.

Vele vrouwen hebben de planning, de organisatie en de agenda van hun hele huishouden in hun hoofd. Ze hebben daardoor minder vrije tijd. Zo boeten ze in op hun welzijn en welvaart.

De partners van Tijd Zat* willen die ongelijke porties tussen man en vrouw bespreekbaar maken. Ludiek: met een clown die kinderen balletjes toegooit. En de kinderen beantwoorden een vraag: wie verzamelt bij jullie thuis de was? Wie kookt? Wie brengt jullie naar school?

Naargelang het antwoord, komen de balletjes terecht in het bad van de mama of dat van de papa.

“De waarheid komt uit de kindermond, hé”, lacht Mieke Luyts, sociaal cultureel werker bij Avansa Kempen. “We vragen aan de kindjes wie thuis de meeste ballen omhooghoudt: mama of papa. Het is geen wetenschappelijk onderzoek, maar het eindresultaat kunnen we al wel voorspellen: de mama is de jongleur van het huishouden.”  Foto's

Vrouwendag Tijdzat

Vrouwendag Tijdzat

Vrouwendag Tijdzat

Deel dit artikel