Skaten is in opmars in heel Vlaanderen! Dat bewees ook de tweede editie van de campagne 'Ook buiten beleef je meer' van Sport Vlaanderen in 2021. Daarin werden lokale besturen gestimuleerd tot en ondersteund in het geven van allerlei skate-initiaties.

Maar om te skaten heb je ruimte nodig. In onze gemeente is er een prachtig skatepark in Hallaar en een oudere versie in Wiekevorst. Dat betekent wel dat kinderen en jongeren uit Schriek, Heist-Goor of Grootlo zich al serieus moeten verplaatsen om hun hobby uit te oefenen.

Daarom opent vrijdag 8 juli om 14 uur een tijdelijke skatestraat in Schriek.

'Daarvoor wordt een deel van de Leo Kempenaerstraat achter de pastorij tijdelijk afgesloten. Er worden houten skate-obstakels geplaatst zoals een manual, een curb, een kicker, ...

De skate-obstakels zullen nadien hergebruikt worden op andere locaties of voor activiteiten en evenementen.

Kinderen en jongeren zijn er nog tot 12 augustus dagelijks, behalve op zondag (= rustdag!), welkom om te steppen en (inline) te skaten van 9 uur 's morgens tot 20 uur 's avonds.

Om de impact op de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, werden enkele maatregelen getroffen:
• dit initiatief is tijdelijk, namelijk tot en met 12 augustus
• er zijn duidelijke uren waarbinnen de kinderen en jongeren wel en niet mogen skaten
• zondag is hoe dan ook een rustdag – dan mag er niemand op de locatie skaten.
We rekenen op de kinderen en jongeren zelf én hun ouders om deze afspraken te volgen zodat het voor iedereen een fijne en unieke ervaring wordt.'