De tunnel aan de Zaardenstraat Geel onder de nieuwe verbindingsweg (N19g) is gebouwd om fietsers, landbouwverkeer en bewoners van Goor en de directe omgeving veilig de nieuwe verbindingsweg te laten kruisen.

Maar door de tijdelijke afsluiting van de Roerdompstraat en de Goorseweg en de werken ter hoogte van de Lichtaartsebaan (N123) en de Noordlaan, wordt deze tunnel momenteel veel drukker gebruikt, dan waarvoor hij effectief is ontworpen.

Om ook fietsers veilig door de tunnel te laten rijden, werden de groenstroken aan beide kanten van de rijbaan in de tunnel tijdelijk opengesteld voor fietsers. Deze tijdelijke maatregel is bedoeld om de fietsers op een veiligere manier de tunnel te laten nemen en mogelijke conflicten met landbouwvoertuigen te vermijden.
 
In samenspraak met de gemeente en de lokale politie werd het tijdelijke fietspad wat aangepast om het fietscomfort te verbeteren. Deze aanpassing blijft een tijdelijke maatregel.

Van zodra de andere werken, zoals de werken aan de Roerdompstraat die een impact hebben op het gebruik van de Zaardenstraat, zijn afgerond worden definitieve aanpassingen aan de Zaardenstraat uitgevoerd om op een degelijke en duurzame manier alle verkeer veilig door de tunnel te loodsen. Voor deze aanpassingen zal opnieuw voor een korte periode de Zaardenstraat afgesloten moeten worden, om de aannemer toe te laten op een veilige manier te werken.