Om deze zomer het Heistse culturele leven op gang te trappen, bouwen Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg en Cultuurcentrum Zwaneberg een openlucht-amfitheater op het Cultuurplein.

Tussen 11 augustus en 5 september kan je er genieten van verscheidene culturele activiteiten.

Hierdoor is er onvoldoende ruimte voor de opstelling van de marktkramen van de maandagmarkt op het Cultuurplein. De kramen van de maandagmarkt verhuizen daarom tijdelijk van het Cultuurplein naar de Bergstraat.

Het lokale bestuur beslist om de verhuis te laten ingaan op maandag 2 augustus en te laten lopen tot en met maandag 13 september.

Tijdens die periode zullen alle boombakken in het deel van de Bergstraat waarnaar de kramen verhuizen, verdwijnen. Zo kunnen de marktkramers hun kraam optimaal opstellen en is er een gewaarborgde vrije doorgang voor hulp- en veiligheidsdiensten.

DEFINITIEVE VERHUIS

Tegelijk zal het lokale bestuur met de marktkramers bekijken of aanpassingen van de opstelling in de Bergstraat nodig zijn met het oog op een permanent behoud van de nieuwe standplaats.

Het college besloot om de definitieve verhuis van de marktkramers van het Cultuurplein naar de Bergstraat in elk geval ten laatste op maandag 7 maart 2022 te laten ingaan.