U bent hier

Tijdelijke verkeersmaatregelen door rioleringswerken Rode-Kruislaan vanaf 26 mei

Mol
19.05.2020 - 08.07u
Door: Mark Jaspers

Op dinsdag 26 mei start REGA INFRA in opdracht van Pidpa met rioleringswerken in de Rode-Kruislaan. In de Rode-Kruislaan geldt dan een doorgangsverbod, enkel bewoners zijn toegelaten. Parking Rivierstraat is enkel bereikbaar via de Rivierstraat. Parking Den Uyt en de coronawachtpost zijn enkel bereikbaar via de Biststraat. De werken zullen ongeveer vijf maanden duren.

Met deze werken wil Pidpa een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Rode-Kruislaan. Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater wordt opgevangen.

Om dit te realiseren, worden er twee pompstations geplaatst. Eén langs beide zijden van de Molse Nete, om zo het afvalwater naar de Nieuwstraat te pompen. Zo kan het afvalwater afgevoerd worden naar de zuiveringsinstallatie aan de Borgerhoutsendijk. Het propere regenwater wordt afgevoerd naar de Molse en de Oude Nete.

Vernieuwen rijbaan en aanleg fietspad

Bijkomend wordt in de Rode-Kruislaan de rijbaan vernieuwd vanaf de Nieuwstraat tot aan de Oude Nete. Verder wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd tussen het fietspad langs de Molse- en Oude Nete.

Dit fietspad verbinden we met de fietsenstalling van het zwembad. Langs de parking van het zwembad leggen we een voetpad aan en we voorzien een fietsenstalling voor Blue-bike (deelfietsen). Ook de bermen worden opnieuw aangelegd en we plaatsen nieuwe openbare verlichting.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 16, openbarewerken@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto