U bent hier

Tijdens de weekends van 27 tot en met 30 september en van 4 tot en met 7 oktober wordt er gewerkt op de E313/E34 in de richting van Antwerpen

Kempen regio | Lier regio | Provincie Antwerpen
26.09.2019 - 17.44u
Door: Lex Verellen

De komende drie weekends voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de aansluiting van de E313 en de E34 ter hoogte van Ranst. Tijdens de eerste twee weekends wordt het wegdek van de E313/E34 gedeeltelijk vernieuwd in de richting van Antwerpen.

Tijdens het derde en laatste weekend gebeuren er herstellingen aan het wegdek in de richting van Hasselt omwille van ernstige spoorvorming. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwen voor ernstige hinder.

Eerste twee weekends: werken richting Antwerpen

Tijdens de weekends van 27 tot en met 30 september en van 4 tot en met 7 oktober wordt er gewerkt op de E313/E34 in de richting van Antwerpen tussen de aansluiting van de E34 en de afrit naar de parking van Ranst.

Tijdens beide weekends volgen we dezelfde planning: in de nacht van vrijdag op zaterdag verwijderen we de oude wegverharding, in de nacht van zaterdag op zondag plaatsen we de nieuwe asfaltlaag en in de nacht van zondag op maandag brengen we tenslotte de belijning en markeringen aan. De planning van de werken kan wat verschuiven naargelang de weersverwachtingen.

Derde weekend: werken richting Hasselt

Tijdens het weekend van 11 tot en met 13 oktober wordt er gewerkt op de E313/E34 in de richting van Hasselt. Tussen de parking van Ranst en de aansluiting met de E34 gebeuren er herstellingen om ernstige spoorvorming in het wegdek te verhelpen.

Hier werken we gedurende twee nachten: in de nacht van vrijdag op zaterdag verwijderen we de oude wegverharding en in de nacht zaterdag op zondag wordt de nieuwe asfaltlaag aangebracht.

Ernstige hinder verwacht

Het agentschap doet al het mogelijke om de hinder van de werken zoveel mogelijk te beperken: er wordt enkel 's nachts gewerkt, overdag worden meer wegvakken vrijgegeven en er wordt enkel gewerkt tijdens (autoluwere) weekends. We kunnen echter niet werken zonder een aantal rijstroken af te sluiten. Er wordt dan ook grote hinder verwacht op zowel de E313 als de E34 tijdens de werken.

Tijdens de eerste twee weekends moet het verkeer op de E34 richting Antwerpen ter hoogte van de bocht van Ranst over één rijstrook, om dan in te voegen op de E313. Het verkeer op de E313 zal overdag steeds over twee volwaardige rijstroken kunnen rijden. 's Nachts moet alle verkeer over één rijstrook.

De schema's van het tweede weekend zijn beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/ranst

Tijdens het derde weekend situeert de hinder zich in de richting van Hasselt. 's Nachts is de E313 richting Hasselt volledig afgesloten ter hoogte van Ranst. Het verkeer moet er verplicht de E34 nemen om dan in Zoersel de snelweg te verlaten en via de N14 naar de oprit van de E313 in Massenhoven te rijden. Overdag is er één rijstrook ingenomen op de E313.

We houden de situatie op de weg nauwlettend in de gaten tijdens het weekend en passen de opstelling van beschikbare en afgesloten rijstroken aan als dit nodig blijkt en mogelijk is om de filevorming enigszins te beperken.

De hinder in een notendop:

27 tot en met 30 september

E313/E34 tussen knooppunt Ranst en parking Ranst richting Antwerpen
Situatie 's nachts: verkeer over één rijstrook
Situatie overdag: steeds twee rijstroken beschikbaar voor E313
Verkorte afrit t.h.v. parking Ranst richting Antwerpen
Zondag overdag tijdelijk versmalde rechterrijstrook

4 tot en met 7 oktober

E313/E34 tussen knooppunt Ranst en parking Ranst richting Antwerpen
Situatie 's nachts: verkeer over één rijstrook
Situatie overdag: steeds twee rijstroken beschikbaar voor E313
Zondag overdag tijdelijk versmalde rechterrijstrook

11 tot en met 13 oktober

E313/E34 tussen parking Ranst en knooppunt Ranst richting Hasselt
Situatie 's nachts: E313 volledig afgesloten richting Hasselt, verkeer moet verplicht via de E34 over één rijstrook, verlaat de E34 in Zoersel en rijdt via de N14 naar de oprit van de E313 in Massenhoven richting Hasselt
Situatie overdag: één rijstrook dicht op E313

Meer info

Alle informatie en kaartmateriaal over de werken is steeds terug te vinden via www.wegenenverkeer.be/ranst. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV over de werken.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Beeldmateriaal :'© AWV'

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto