Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tijdspiegel 20+ krijgt veel tegenwind van buurtbewoners St.-Waldetrudiskerk en lokale horeca

Tijdspiegel

Party De Tijdspiegel 20+ had ooit Henrad als locatie en ook golfclub Witbos. 'Uit commerciële overweging is het best dat we op oudjaar het hart van Herentals met woonwijk Kerkplein, Kerkstraat, Herenthoutseweg, De Paepestraat, Vest, Bovenrij teisteren', klinkt het bij de organisatoren.  

Ontzettend veel lawaai, drugs, criminaliteit, volop overlast en agressie horen nu eenmaal thuis dichtbij de mensen én bij de geklasseerde kerk St.-Waldetrudis', moet het schepencollege (N-VA - CD&V) van Herentals gedacht hebben. 

Buurtbewoners zijn niet te spreken van dit event dat niet thuis hoort in een woongemeenschap. 

André V. woont vlakbij de kerk :  'Gisteren even voor 19u hebben we al een soundcheck mogen meemaken. De fatsoensnormen qua geluid werden vér overschreden.  Een schande in een woonbuurt. Burgemeester  Mien Van Olmen en die schepenen zeggen in koor in de pers : 'We zijn een levendige stad...  Jawadde, we komen met de buurtbewoners zeer binnenkort evenveel nachtelijk lawaai maken naast hun eigen woning in Plassendonk en in Wolfstee, en overdag aan het administratief centrum  Zeker weten. 

Hopelijk overleven we 't. Ik ben hartritme-patiënt en een schandelijke overdosis decibels is niet zo aangewezen. 

Poen pakken blijkt bij het schepencollege belangrijker te zijn dan het welzijn van de Herentalse burger', besluit André.  (pp)

Tijdspiegel

Deel dit artikel