Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tijs Huygen sluit sterk voorjaar af met Europees kampioenschap Gran Fondo in Verona (IT)

Tijs Huygen

Na pechjaar 2022 loopt alles wonderwel voor mountainbiker Tijs Huygen  uit Noorderwijk/Morkhoven.

'Vanaf dit jaar concentreert Tijs zich op de lange afstanden Gran Fondo met het unlimited cycling team Belgium en op de marathon mountainbike wedstrijden voor het BikeKom cycling team.

Er werd op voorhand een duidelijke planning opgesteld zodat beide disciplines toch nog combineerbaar zijn met zijn voltijdse job. In alle wedstrijden van dit voorjaar deed Tijs telkens mee voor de prijzen.

Geen enkele wedstrijd was hij buiten de top 10.

In de MTB wedstrijden kon hij in bike fest hest een mooie tweede plaats laten optekenen ondanks een platte band.   In de La Hallonienne werd hij achtste en in de Ardennes Trophy vierde voor kleppers zoals Olympisch kampioen Greg Van Avermaet.   In de wegwedstrijden ging het hem ook zeker voor de wind.

In Putte kon Tijs zegevieren na een lange solo.  In Frankrijk heeft hij in ‘Les Vosges’ een tiende plaats laten optekenen en voorbije weekend in ‘Les trois ballon’ een achtste.

In Duitsland werd hij tweemaal zevende in zowel de GF Eschborn Frankfurt als in Rund um Köln waar dan ook nog het ploegenklassement werd gewonnen.

Dit weekend staat het Europees kampioenschap Gran Fondo Alé La Merckx in Verona gepland waar Tijs toch ook wil mee dingen voor de prijzen.'

Daarna gaat de riem er even af om dan terug op te bouwen naar de rest van het seizoen waar hij wil pieken tijdens het BK marathon MTB in Bouillon.

Vorig jaar heeft Tijs zijn Belgische trui daar niet kunnen verdedigen door een kwetsuur waardoor hij dit jaar nog meer uitziet naar deze wedstrijd.

Tussendoor zullen er ook nog Gran Fondo’s op het programma staan waaronder het wereldkampioenschap in Glasgow.'  

Tijs Huygen blijft dus volop schitteren.  Knap voor een bekende Netelander met een stevig palmares.

Tijs Huygen

Tijs Huygen

Tijs Huygen

Deel dit artikel