U bent hier

Tijs Huygen uit Morkhoven eindwinnaar Elite MTB marathons Ardennen : 'Onwetend de gele trui om de schouders'

Herentals | Nationaal
10.09.2019 - 16.06u
Door: Herman Gezelle

Tijs Huygen (25) uit Morkhoven is eindwinnaar Elite van de BAMS (Belgian Ardennes Marathon series mountainbike).  De BAMS is een topkampioenschap van 7 langeafstand mountainbike-evenementen in de Ardennen.

'Wat begon als een uitstapje met wat vrienden in de Ardennen groeide uit tot een onverwachte prachtprestatie', zegt een terecht fiere Tijs. 'De eerste wedstrijd in april was 'The Hallonienne' in Grand-Halleux waarna ik merkte op Strava dat de tussentijden nabij alle toppers zaten.

Voor de tweede wedstrijd 'La Rockalliene' op Baraque de Fraiture ben ik een half uurtje voor de start gaan klaarstaan, zodat ik meteen achter de topbox kon starten. Tijdens deze wedstrijd reed ik dan ook meteen mee met toppers zoals Wietse Bosmans (Belgisch kampioen 2018), Julien De Laet (Belgisch kampioen 2019) en Maxime Monfort (Lotto-Soudal). 

Uiteindelijk 2e in de Elite waardoor ik onwetend de gele trui om de schouders kreeg. Wat een verrassing. Dat doet deugd!'

Tijs Huygen : 2e in Elite UCI-wedstrijd

Vanaf toen werd Tijs Huygen telkens mee geselecteerd in de topbox waardoor hij telkens met de toppers kon starten. Het gaat telkens om wedstrijden tussen de 90km en 115km. Tijdens de laatste wedstrijd van 160km in Bouillon heeft Tijs zijn leidersplaats bij de Elite kunnen veilig stellen.

'Daar hij zijn wedstrijd goed had ingedeeld, kon hij de laatste 40km nog een tandje bijsteken waardoor hij naar een mooie 2e plaats (9e algemeen) bij de Elite reed in deze UCI-wedstrijd', vervolgt Peter Huygen.

'Dit jaar is Tijs gestart met 10 koersen op de weg tussen Elite zonder contract, waar hij op één koers na telkens mee met de kopgroep was.  Zodra hij merkte dat het mountainbiken hem ook wel lag is hij zich daar dit jaar verder gaan op concentreren.

Ondanks zijn schedel- en oogkasfractuur in november vorig jaar, mag Huygen nu al terugblikken op een prachtig seizoen.  Tijs gaat nu vooral genieten van deze gele trui en wil zich al focussen op volgend seizoen waar hij zeker de Transalp (Italië) MTB zal meerijden.'  Foto's PT/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto